Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest _DPG_

Proiect nebun dar simplu

Recommended Posts

Guest _DPG_

Are sanse sa sune bine asa ceva, pe post de full range? E vorba de un panou pal/mdf de 180x120 cu 4/6 difuzoare de 8-10". Distanta dintre panou si perete ~25 cm. Un panoul identic va exista si pe peretele opus.

Link to comment
Share on other sites

Nu va suna bine.Cel putin nu pe partea de inalte.Distanta intre difuzoare este mai mare decat lungimea de unda a frecventelor inalte, lucru care va face ca sunetul reprodus sa nu provina dintr-o sursa virtual punctiforma.Ai avea ceva sanse mai mari de reusita cu difuzoare cu diametru mai mic, dar tot o s ai probleme cu frecventele inalte.Mai bine faci cu 4 difuzoare de 6.5" si un supertweeter in centru. Asa ai sanse mult mai mari de succes. :smt006

Link to comment
Share on other sites

Guest _DPG_

Multumesc mult. Nu e problema sa arunc si niste inalte pe panou, loc este :)La partea de bas la ce sa ma astept? Voi avea nevoie de subwoofer separat? Peretele din spate e bca, in caz ca, conteaza.

Link to comment
Share on other sites

de subwoofer vei avea nevoie.Pui o singura inalta si in rest cati basi vrei tu.Cu un filtru scapi de fenomenele care le-a descris radu.In schimb ma tem ca vor aparea niste colorati puternice din cauza rezonantelor ce apar intre panou si perete.

Link to comment
Share on other sites

Studiaza fenomenul Open Baffle.Pentru a avea un minim de coloratii,distanta minima fata de peretele spate trebuie sa fie mai mare de 75-80cm.Poti atasa tweeter insa va trebui sa studiezi un pic fenomenul.Daca vrei sa ai si bas,ai de ales intre utilizarea unui numar mai mare de difuzoare dedicate cu diametru de minim 8" sau poti trece direct la cite doua de 15" pe fiecare parte.Din experienta mea,bas-ul de dipol are ceva aparte.Deasemenea poti folosi un sub dedicat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines