Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest gagikutzu

difuzor subwoofer BM 250w

Recommended Posts

Guest gagikutzu

am luat de curand un dif asa cum scrie in titlu de la topic si nu a-i stiu caracteristicile t/s pentru a construi incinta.diful are doua rezistente...pe 4 si pe 8 ohmi si este de 250 de mm diametru....frecventa 40 hz-4500hz,si as mai vrea daca se poate o schema completa cu cablaj cu tot a unui filtru activ pentru el pe 4 ohmi...o sa fie folosit cu acest dif pe masina.

 

va multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Guest gagikutzu

cu ceva zile in urma aveam si eu o intrebare catre cei mai vechi d epe aici ins anu am primit un raspuns si am incercat sa fac ceva fara indicatii decit din ce am citit de 2 saptamani pe aici.pentru acel dif caruia nu i-am gasit caracteristicile am facut o incinta oarecum copiata dupa un model de baupunkt.dimensiunile sunt urmatoarele:partea din fata 500x500 mm,partea din spate 500x500 mm,capacele laterale au la partea de jos 350 mm iar la partea de sus 280mm. la aceasta incinta am folosit doua tuuri de bass reflex de 50mm.incinta am realizat-o din pal de 18mm de culoare neagra iar la final sunt foarte multumit de sunetul pe care il poate scoate acest dif exagerat de ieftin cu aceasta incinta.o intrebare am la voi...cum calculez cati litri are incinta mea?aveti si 2 poze cu incinta insa nu sunt prea calitative.astept pareri si eventual fara suparare astept si criticile.

Link to comment
Share on other sites

Guest gagikutzu

cred ca dupa calculele mele incinta are undeva in jur de 85 de litri....corect?acum...desi diful m-i se pare mic in diametru pentru asa volum de incinta se aude foarte bine si indreptat cu diful catre perete scoate un bas foarte bun....cam simt plamanii in mine intr-o camera de 3/4 m.

Link to comment
Share on other sites

Guest gagikutzu

nu...cutia nu are deloc ecou....ammai spus....cu diful catre perete scoate un bas super curat.pe viitor o sa schimb diful c unul de 12 ceva mai bun.

Link to comment
Share on other sites

Guest gagikutzu

momentan nu am decit un filtru pasiv pus pe acest dif insa azi merg sa imi iau comanda de la magazin...un fitru activ de la adelaida.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu am inteles ce ai vrut sa zici...Daca e subwoofer normal ca il tai pana in 150 Hz, iar lungimea dintre difuzor si placa opusa lui e mult mai mica decat lungimea care ar trebui sa fie pt a murdarii sunetul la 150 Hz si sub.De ecou nici nu poate fi vorba. Ca sa ai ecou ai nevoie de o distanta mare...deci... :smt006

Link to comment
Share on other sites

Guest gagikutzu

am uitat sa precizez ca momentan nu am nici un fel de reglaj pentru bas...doar acel filtru pasiv....semnalul vine din dvd in etajul final si de la final la boxe si in acest fel pe mine ma multumeste...astept sa vad cu filtrul activ cum se v-a descurca si cum se va auzi basul.in centrul camerei se aude putin mai incet basul fata de atunci cind e cu diful catre perete.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines