Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mircea65

Dioda schottky

Recommended Posts

Buna dimineata,

 

va rog sa-mi dati un sfat: pot inlocui o dioda SB180(1A si 100V), cu MBR10150FCY(10A si 150V), sau cu STPS20S100CFP(2x10A si 100V), ultimele sunt duble diode schottky?

Precizez ca diode SB180 genereaza tens. +LED de pe sursa LK-PL240402A, cu controlerMP3389ef.

 

multumesc.

cu stima!

Link to comment
Share on other sites

pai tocmai asta este, ca m-am uitat pe caracteristicile lor-toate sunt diode schottky, diferentele sunt ca prima SB180 este o diode simpla, iar celelalte 2 sunt diode duble, si mai difera prin faptul ca prima este de 1 amper iar celelalte sunt de 10 amperi(cele duble)-ma gandeam sa conectez o singura jonctiune in locul diodei SB180- chiar nu am altceva, si macar de proba.

Link to comment
Share on other sites

Desigur, în spiritul Forumului, nu se dau toate detaliile . Deci poate că ai ars MOSFET-ul din cauza diodei sau poate nu ! Ce te costă să dai explicații dacă vrei ajutor ?

În principiu nu strici nimic dacă pui o diodă Schottky mai puternică în loc dar dacă există o particularitate a schemei cine poate s-o ghicească dacă tu nu o prezinți ?

Link to comment
Share on other sites

Timpii de comutație la diodele Schottky sunt, de cele mai multe ori, neglijabili . Lipsa purtătorilor minoritari face ca trr - cea mai critică componentă dintre timpii de comutație - să nu existe practic , vorbim în general de unități de ns.

Link to comment
Share on other sites

In primul post am dat codul sursei, precum si controller-ul ce comanda mosfet-ul, schema sursei nu exista. Am banuit ca acea dioda, influenteaza functionarea mosfet-ului(15amperi, 100v), care in 30 secunde se icinge pana se deslipeste de pe placa.In rest tv-ul functioneaza normal, tens. bune, sunet si imagine, dar sunt obligat sa-l opresc sa nu se arda mosfet-ul.

 

multumesc.

cu stima!

MP3389_r1.pdf

Edited by mircea65
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines