Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor identificare caracteristici electrice motoare pas cu pas

valivoi

Recommended Posts

Salut,detin de ceva timp niste motoare pas cu pas, la care desi caut de ceva timp pe internet caracteristicile lor electrice, pana acum nu am avut sorti de izbanda.Motoarele sunt acestea: MINEBEA 23KM-K112-P3V pare sa fie unipolar cu 6 fire rezistenta bobinajului fiind 0,7+0,7 ohm pe bobina. MINEBEA 23KM-K036-P10V pare sa fie unipolar cu 6 fire rezistenta bobinajului fiind 1,2+1,2 ohm pe bobina. MINEBEA 23KM-K036-P8V pare sa fie unipolar cu 6 fire rezistenta bobinajului fiind 0,7+0,7 ohm pe bobina. OKI ML17A4 4203 AT2 2 ohm pe bobina bipolar. OKI ML17A3 3Y09AT3 2 ohm pe bobina bipolar. OKI ML17A 3Z18AT3 2 ohm pe bobina bipolar. V-as ruga daca ar putea cineva sa imi spuna care ar fi tensiunea si curentul maxim pentru ele,s-ar parea ca toate aceste motoare faceau parte din KONICA MINOLTA C350.Multumesc in avans celor ce m-ar putea ajuta si in caz de postul este intr-o sectiune gresita a forumului rog un moderator sa il mute in locul adecvat.

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut,

Am achizitionat motoare STP-43D1034 (STP43D1034) - Shinano Kenshi de aici https://tinyurl.com/y8749zho , sunt de la niste copiatoare OKI se pare si nu gasesc explicit toate datele tehnice.

Am din mai multe surse urmatoare:

STP-43D1034 (STP43D1034), Shinano Kenshi

Coil Type Bi-Polar
Frame Size Nema 17 1.7" / 42MM
Motor Length 33.00MM
Type of Laminated Stator 2-Phase Hybrid (Low Noise, Low Vibration)
Supply Voltage 12-36VDC ?
Steps per Revolution 200
Step Degree 1.8
Shaft Type Single
Shaft Length 24.00MM
Shaft Diameter 5.00MM
Resistance 2.1 Ohms/Phase

The moment is about 0.35 NM ?

Curent/Phase 1.5A ?, sursa - https://tinyurl.com/y9t9qgp5

pe care o indica mai multi pe forumuri poloneze.

Are cineva aceste date? Sau ceva sugestii cu privire la STP-43D1034

Va multumesc anticipat,

post-233930-0-50987600-1518519134_thumb.jpg

Din ce știu eu (eu cel puțin asa am considerat totdeauna) la motoarele stepper tensiunea maxima este relevanta numai din punct de vedere al rezistentei la străpungere a izolației firelor bobinajului.

Mult mai important este curentul maxim de regim permanent iar driverul trebuie sa știe sa limiteze curentul la valoarea dorita (cu PWM de obicei).

In funcție de viteza maxima dorita se alege apoi tensiunea de alimentare (uzual între 12V și 48V).