Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Omul o vrea din România, fiindcă probabil e posibil ca prețul transportului din Polonia să depășească cu mult prețul componentei căutate.Și poate că nefiind depanator de profesie, poate că nu are nevoie să cumpere și altceva de pe acel site, sau să ia o plasă de diode TVS doar ca să merite prețul transportului...

Acum, dacă mă gândesc bine, dacă ar comanda de la Adelaida piesa, cu transport prin curier cu tot, probabil ajunge tot cam acolo.....cel mai comod ar fi dacă i-o cumpără cineva cunoscut, care are drum prin Craiova.

Link spre comentariu

Da.., multumesc mult ptr.interes dioda are rol de protectie in sursa pe alimentarea finalilor audio .Important ar fi fost bine sa aflu cauza ce a generat acest varf de tensiune peste valoarea normala ,dar verificand sursa nu am gasit nimic anormal .Imi este teama sa-i fac proba fara protectie ,n-am decat sa-mi gasesc vre-o ocazie pe la Craiova am vazut ca au totusi valori apropiate,ca din afara nu se pune problema .N-as fi putut crede ca o asemenea dioda sa o gasim atat de rar...

Link spre comentariu

E clar ca sursa e zapacita si scoate tensiuni aiurea,iar dioda scurtcircuitandu-se a protejat consumatorii(cum facea si R2KN prin tv Samsung cu SMR40200).

Daca as avea problema asta si nu dispun de dioda supersoare, as face una din variantele urmatoare,cu piese ce le am la indemana :

post-243815-0-78941300-1518268564_thumb.jpg post-243815-0-13341000-1518268587_thumb.jpg

Daca tensiunea creste peste 20V dioda conduce brusc,tranzistorul se satureaza si produce scurt pe alimentare,iar sursa se opreste;la fel si in varianta cu tiristor.

Link spre comentariu

E posibil ca producătorul să fi știut bine că uneori sursa poate da vârfuri mari de tensiune (de exemplu la pornire, fără sarcină pe ieșire) și de aceea a pus acel supresor. Asta nu înseamnă însă că sursa face mereu așa....iar o înlocuire a supresorului cu altă componentă trebuie să țină cont de curenții mari pe care trebuie să-i suporte.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări