Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Omul o vrea din România, fiindcă probabil e posibil ca prețul transportului din Polonia să depășească cu mult prețul componentei căutate.Și poate că nefiind depanator de profesie, poate că nu are nevoie să cumpere și altceva de pe acel site, sau să ia o plasă de diode TVS doar ca să merite prețul transportului...

Acum, dacă mă gândesc bine, dacă ar comanda de la Adelaida piesa, cu transport prin curier cu tot, probabil ajunge tot cam acolo.....cel mai comod ar fi dacă i-o cumpără cineva cunoscut, care are drum prin Craiova.

Link to comment
Share on other sites

O supratensiune tranzitorie ar putea genera curenți mari când este blocată de transil.De aceea e nevoie ca dioda să poată suporta curenți foarte mari. Ca dovadă, dioda originală a cedat, semn că ori au fost niște supratensiuni prea dese, ori prea mari pentru ea...

Link to comment
Share on other sites

Da.., multumesc mult ptr.interes dioda are rol de protectie in sursa pe alimentarea finalilor audio .Important ar fi fost bine sa aflu cauza ce a generat acest varf de tensiune peste valoarea normala ,dar verificand sursa nu am gasit nimic anormal .Imi este teama sa-i fac proba fara protectie ,n-am decat sa-mi gasesc vre-o ocazie pe la Craiova am vazut ca au totusi valori apropiate,ca din afara nu se pune problema .N-as fi putut crede ca o asemenea dioda sa o gasim atat de rar...

Link to comment
Share on other sites

E clar ca sursa e zapacita si scoate tensiuni aiurea,iar dioda scurtcircuitandu-se a protejat consumatorii(cum facea si R2KN prin tv Samsung cu SMR40200).

Daca as avea problema asta si nu dispun de dioda supersoare, as face una din variantele urmatoare,cu piese ce le am la indemana :

post-243815-0-78941300-1518268564_thumb.jpg post-243815-0-13341000-1518268587_thumb.jpg

Daca tensiunea creste peste 20V dioda conduce brusc,tranzistorul se satureaza si produce scurt pe alimentare,iar sursa se opreste;la fel si in varianta cu tiristor.

Link to comment
Share on other sites

Este un dvd-receiver MPMAN model; HT-DV100 ,de schema nici vorba am cautat si nimic este o scula bunicica iar sursa este in comutatie ,multumesc Andrei cred ca asa am sa procedez sa nu risc ceva .Are amplificator ,DVD si multe posibilitatati de intrari semnale..

Link to comment
Share on other sites

E posibil ca producătorul să fi știut bine că uneori sursa poate da vârfuri mari de tensiune (de exemplu la pornire, fără sarcină pe ieșire) și de aceea a pus acel supresor. Asta nu înseamnă însă că sursa face mereu așa....iar o înlocuire a supresorului cu altă componentă trebuie să țină cont de curenții mari pe care trebuie să-i suporte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines