Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare lampa


doru3160

Postări Recomandate

Salut, am gasit azi o lampa despre care n-am gasit nici o informatie...cel putin netul nu stie de ea. Pe langa faptul ca arata ciudat, e si inscriptionata ciudat. Pare a fi cu catod cu incalzire directa si se mai observa un anod si o grila. Am incercat sa redau in poze cat mai amanuntit, poate a mai vazut careva asa ceva. Cote maximale: H-180, D-80, d-55.

 

DSC07743.jpg
DSC07744.jpg
DSC07746.jpg
DSC07748.jpg
DSC07749.jpg
DSC07750.jpg
DSC07751.jpg
Link spre comentariu

Da, filmuletul il stiam.

Totusi, privind pozele postate de tine, tinand cont de patina timpului asupra adezivului dintre sticla si soclu, se pare ca acea lampa este destul de veche.

Adica mai veche decat timpul in care s-au desteptat chinezii.

Este ceva care se folosea WW 2.

Parerea mea (vorba lui Vacaroiu).!!!

 

Stima

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Pare ceva cu gaz. Un stabilitron cu doua tensiuni.

 

Poate nu se vede din poze... catodul-filament are ambele capete la culot, la doua din trei picioruse, iar anodul si grila in partea de sus. O sa incerc sa vad ce tensiune cere pe filament. Adezivul din cate am reusit sa vad nu e de aceeasi varsta cu lampa. Cred ca a fost folosit ceva bicomponent, ce se folosea si la fibra din sticla (am folosit destul de mult asa ceva, inainte de a se inventa poxipolul pe meleagurile noastre si stiu cum trebuie sa arate). Probabil s-a dezlipit de pe balon si a fost relipit. Se vad resturi/bucatele de adeziv vechi in interiorul culotului. Asta nu ar deranja prea tare, e bine ca e intepenit culotul pe balon.

Daca era o varianta de bec, la ce bun atatea terminale...? Cred ca varianta bec nu tine.

E clar ca e veche, de asta si incerc sa aflu cate ceva despre origini.

Metal Mazda pt mine e o denumire de care nu am auzit in lumea lampilor, de asta spuneam ca e marcata mai ciudat. Pe balon mai sunt doua inscriptionari mai greu de scos in evidenta in foto. Sunt doua grupuri de cate 3 cifre...476 pe o parte si 510 pe cealalta parte,sub scrisul Metal Mazda.

E enervant pt ca orice cautare duce inevitabil la masina cu aceeasi marca.

Link spre comentariu

La 21 decembrie 1909, General Electric a folosit mai întâi numele Mazda pe lămpile lor. Numele a fost marcă înregistrată și i-a fost atribuit numărul 77.779 de către Oficiul pentru brevete și mărci din Statele Unite. Astăzi, asociază numele cu automobilele, dar când a fost folosit pentru prima oară de GE, a fost aleasă să reprezinte cele mai bune pe care industria de iluminare americană le-a oferit la acea vreme și a fost selectată datorită faptului că mitologia persană a dat numele Ahura Mazda către zeul luminii google translate


Noua generație a serviciului General Electric ar fi disponibilă la preț pentru toți producătorii de lămpi care au subscris, iar numele MAZDA ar fi anunțat pe larg de GE în aproape toate revistele populare ale zilei. Numele și standardele MAZDA erau disponibile pentru licență numai pentru lămpile care utilizează filamente de wolfram (a se vedea nota de mai jos). Tungsten, o îmbunătățire vastă față de filamentele de carbon, a avut o luminozitate mai luminată și mai albă, care a fost mult mai uniformă de la lampă la lampă, asigurând luminozitate egală atunci când este utilizată într-un șir de lumini de Crăciun. Îmbunătățirea becurilor de uz casnic nu a fost, de obicei, încorporată în becurile de crăciun mici și mult mai puțin folosite până la câțiva ani mai târziu, din cauza costurilor de producție crescute, iar utilizarea tungstenului în fabricarea lămpilor de Crăciun nu a apărut decât până în jurul anului 1916. disponibil în lămpi de uz casnic din 1907.


westinghouse_mazda.jpg

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări