Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce-mi recomandati UPS s-au Invertor


Radiotelegrafist
 Share

Recommended Posts

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu e chiar același lucru.Invertorul îl pornești manual, UPS-ul pornește singur când pică tensiunea rețelei.Și construcția UPS-urilor e ceva mai îngrijită decât invertoarele din aceeași clasă de preț...dar până la urmă decizi singur ce te avantajează mai mult.Contează mult și forma de undă, nu toate motoarele se simt bine cu unda rectangulară pe care o debitează invertoarele și UPS-urile ieftine. Pe de altă parte, un invertor sinusoidal sau măcar trapezoidal (sinus modificat), costă mult mai mult decât cele rectangulare...

Link to comment
Share on other sites

Pai si daca achizitionez 4 ups-uri si le folosesc permanent la baterie si incarcarea sa fie de la niste panouri,nu este bine?eu de la ups-uri vreau sa alimentez iluminatul,doua tv-uri si cam doua calculatoare,si cam atat,bineinteles nu toate in acelasi timp,ma gandesc ca ups-urile sunt muult mai ieftine decat un invertor,deci ce ziceti,este bine?daca nu chiat va rog sa ma contraziceti,cu ocazia aceasta acumulez mai multe informati in acest domeniu.


am actualmente doua ups-uri cumparate de aici de pe forum si vad ca merge perfect un flex,soricel,bormasina,bineinteles ca sunt de puteri mici.

Link to comment
Share on other sites

Ai nevoie și de un controller care să încarce corect acumulatorul.Dacă nu folosești simultan toate UPS-urile nu-i o problemă, dar dacă le folosești simultan, posibil ca acumulatorul să nu reziste mult timp, depinde și de ce putere ceri...ce tip de acumulator e ? Dacă e tip ,,Starter,, auto, nu poți cere mai mult de 10-15A continuu, fiindcă nu trebuie să-l descarci sub 12,5V înmod repetat.

Link to comment
Share on other sites

Deocamdata nu am achizitionat panourile,iar controler-ul il construesc eu,UPS-urile nu va fi conectate in permanenta toate odata ci in limita necesitati de consum,voi face un tablou electric din care voi conecta respectiv deconecta fiecare invertor in parte,problema care ma framanta mult este cate panouri imi trebuesc pentru a face fata incarcarii acumulatorului de 250A,am gasit la o firma sa le cumpar in rate dar nu stiu cate imi trebuesc,cei de acolo poate sa-mi bage pe gat si zece ca sa-si faca vanzare.


Pe spatele panoului scrie:12-45v,10A,145W.


Mie mie teama sa nu fie scris la misto cum procedeaza chinezi de fel.

Link to comment
Share on other sites

OK,domn Validae,am inteles despre ce este vorba,va multumesc,sanatate si o seara frumoasa in continuare.


Inca o mica rugamine,ati putea sa-mi recomandati si mie un magazin de unde pot cumpara ceva de calitate?chiar daca sunt ceva mai scumpe,cumpar si eu cate unul macar.si intrun an poate reusesc eu sa le iau pe toate patru.(bineinteles magazinul sa fie de la noi din tara)

Edited by Giorgi tv
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines