Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

functionare GPS fara acumulator


dan_b11

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Păi dacă acumulatorul are 0 v e posibil să fie în scurt ...iar când pui încărcătorul, acesta va intra în protecție!(adică nu va avea tensiune suficientă să pornească aparatul)

Poți să alimentezi cu 4v direct de la contactele unde era conectat acumulatorul(deconectând bineînțeles acumulatorul)...altfel nu sunt sigur că nu va avea vre-o protecție care să împiedice pornirea aparatului în cazul în care bateria lipsește sau e descărcată la 0v.(vorbesc de cazul în care vrei să-l pornești cu încărcătorul)

Editat de elmar
Link spre comentariu

Firul alb probabil că este cel care îi spune procesorului în ce stare este acumulatorul...să sperăm că n-are o setare care să facă imposibilă pornirea, fără ca procesorul să detecteze o baterie compatibilă și încărcată peste un anumit nivel...

 

P.S În mod normal ...Plusul este firul rosu!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Scoate acumulatorul din GPS si incarca-l cu 5V de la o sursa externa si o rezistenta de limitare de 5-10 Ohmi in serie, pana ajunge la 4,2V. Firul rosu e plusul firul negru e minusul, firul alb nu-l conectezi deloc, ala e pentru monitorizarea temperaturii celulei Li-Ion.Apoi pune-l la loc si porneste GPS-ul avand si mufa de incarcare conectata. Nu poti folosi GPS-ul fara acumulator, trebuie sa-l ai permanent cuplat, chiar daca sursa principala e externa.

Link spre comentariu

Dacă bateria e uzată, nu va ține mult, e bine să-l țineți pornit doar cu mufa de încărcare introdusă, altfel ajunge rapid la tensiunea de avarie.Dacă găsiți un acumulator bun de aceeași capacitate și mărime, puteți schimba circuitul de protecție de la acumulatorul vechi la cel nou (cu mare atenție) și-l puteți folosi pe celălalt mai bun.

Link spre comentariu

Nu e problema, ca sunt acumulatori de cumparat noi la vreo 60 ron, nu e un capat de tara, desi poate daca as gasi as lua de capacitate un pic mai mare(ramane de vazut ce gasesc). Eram curios cam cat tine de obicei bateria macar orientativ(gen 30 de minute, o ora, doua), acumulatorul are parca 720 mAh. Probabil a fost folosit doar cu incarcatorul de masina(doar pe acela il am) si nu s-a incarcat complet niciodata.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări