Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indentificare piesa telecomanda opel corsa.


dzyk2000
 Share

Recommended Posts

Salutari.

 

Este cineva care ma poate ajuta cu o informatie referitoare la cheia de corsa c.

 

Telecomanda mea are ambele butoane sarite si un capacitor disparut, probabil a vrut sa bage degetul prin ea. Nu am gasit schema pe net, doar poze la o calitate slaba dar fiind smd nu sunt notate, daca ma poate ajuta cineva cu valoarea raman profund indatorat. Multumesc.

post-182761-0-99084600-1517595316_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acela e mai mult ca sigur un condensator.Numai cineva care are o telecomandă identică și chef s-o desfacă și s-o măsoare, poate spune sigur valoarea lui.Aș zice că valoarea estimată poate fi între 10-100nF după mărimea lui.E posibil și ca acea valoare să nu fie chiar critică, dar din imaginea aceea neclară nu putem deduce asta cu precizie.Puteți încerca diverse valori prin tatonare, nu există pericol să deteriorați nimic, poate doar să afecteze bătaia maximă la care emite.Testele să le faceți inițial aproape de mașină, crescând progresiv distanța și observând dacă se modifică puterea emisiei în funcție de valoarea folosită.

Link to comment
Share on other sites

Dacă e în paralel cu bateria, nu contează mult valoarea lui, poți pune orice valoare între 10-100nF. El practic închide curenții de frecvență mare ce ar căuta să circule prin baterie, micșorând astfel rezistența internă a acesteia.

Link to comment
Share on other sites

Dacă valoarea totală e de circa 4uF, atunci cel cu capacitatea mai mare e montat altundeva (sau e chiar cel mare situat imediat desupra), fiindcă cel din imagine (lipsă la coleg) nu poate avea nicidecum o capacitate așa de mare la o mărime așa mică. Practic sunt doi condensatori ce decuplează bateria, unul de valoare mare ce asigură și continuitatea alimentării în cazul întreruperilor prin contact imperfect și micșorează simultan ESR-ul bateriei, iar altul de valoare mult mai mică (cel lipsă) ce șuntează calea curentului de frecvență mare ce ar putea trece prin baterie.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc Lorik199 penru faptul ca ai desfacut telecomanda si ai masurat, urmeaza sa masor condensatorul si sa vad ce gasesc, o sa fie cam greu sa gasesc ceva pentru ca sunt mutat din tara si tot ce am strans e acasa, aici am un letcon direct la 220, statiile mele de lipit sunt departe :( dar va tin la la curent cu jucaria. Multumesc inca o data domnule Validae.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines