Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde-Maxwell


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sanatate permanenta ! Demonteaza blocul de comenzi si pune poze sa vedem ce-i acolo.Se aprind doar punctele de separatie intre digiti sau cum ai scris 00 : 00 ? Presupunand ca acela e ceasul , "numara" daca-l lasi cateva minute pornit ? LE-scuze , daca e ca la al meu , dupa o pana de curent de ex. ceasul trebuie potrivit altfel ramane 0 : 00.

Editat de surubarila
Link spre comentariu

Motoarele acele de platan se mai ard din cauza aburului care ajunge la ele accidental.Se bobinează foarte ușor, dat fiind că-s motoare sincrone, au o singură bobină tip ,,mosor,, și un miez magnetic simplificat.Dacă la măsurarea cu ohmmetrul la borne, dă mult mai mult de 3-5k atunci e ars.Se poate rebobina cu sârmă de 0,05-0,08mm.Dacă nu ai sârma potrivită, bobinezi ,,la umplere,, cu ce ai (maxim 0,1-0,2mm) și pui un condensator serie ca să compensezi.

Motorul e accesibil doar prin partea inferioară a carcasei.Se taie cele câteva tăblițe care mai țin prins capacul de tablă ce-l protejează (e parțial secționat din fabrică) și apoi se pune invers de cum era montat, închizându-se cu un singur holtzșurub de 4mm.

Link spre comentariu

Uneori nici nu e întrerupt, dar motorul tot nu se mișcă, sau nu are putere, am avut cazuri când magnetul era demagnetizat parțial și a trebuit doar să suplimentez numărul de spire.Sau să rebobinez cu sârmă mai subțire și mai multe spire.Altă dată, doar un simplu condensator în serie cu bobina (de câteva sute de nF, prin tatonare) a rezolvat situația, creînd practic un circuit rezonant...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări