Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde-Maxwell


cornel1962
 Share

Recommended Posts

Am acest cuptor, Maxwell wd800-823(b), care nu ia nici-o comanda ! La alimentare, se aprind doar cele doua puncte de pe afisaj - 00 : 00 - si lumina din interior , cand deschid usa. Nu gasesc pe net nimic pentru acest model, ma puteti ajuta cu un manual ???...multumesc !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sanatate permanenta ! Demonteaza blocul de comenzi si pune poze sa vedem ce-i acolo.Se aprind doar punctele de separatie intre digiti sau cum ai scris 00 : 00 ? Presupunand ca acela e ceasul , "numara" daca-l lasi cateva minute pornit ? LE-scuze , daca e ca la al meu , dupa o pana de curent de ex. ceasul trebuie potrivit altfel ramane 0 : 00.

Edited by surubarila
Link to comment
Share on other sites

Sanatate maxima si de la mine!...se aprind doar punctele separatoare, intre digiti ,.... in rest nu ia nici-o comanda, stiu ca ar trebui potrivit ceasul , dar nu pot !

Nu l-am desfacut inca, dar o sa pun si ceva poze.

Edited by cornel1962
Link to comment
Share on other sites

Motoarele acele de platan se mai ard din cauza aburului care ajunge la ele accidental.Se bobinează foarte ușor, dat fiind că-s motoare sincrone, au o singură bobină tip ,,mosor,, și un miez magnetic simplificat.Dacă la măsurarea cu ohmmetrul la borne, dă mult mai mult de 3-5k atunci e ars.Se poate rebobina cu sârmă de 0,05-0,08mm.Dacă nu ai sârma potrivită, bobinezi ,,la umplere,, cu ce ai (maxim 0,1-0,2mm) și pui un condensator serie ca să compensezi.

Motorul e accesibil doar prin partea inferioară a carcasei.Se taie cele câteva tăblițe care mai țin prins capacul de tablă ce-l protejează (e parțial secționat din fabrică) și apoi se pune invers de cum era montat, închizându-se cu un singur holtzșurub de 4mm.

Link to comment
Share on other sites

Uneori nici nu e întrerupt, dar motorul tot nu se mișcă, sau nu are putere, am avut cazuri când magnetul era demagnetizat parțial și a trebuit doar să suplimentez numărul de spire.Sau să rebobinez cu sârmă mai subțire și mai multe spire.Altă dată, doar un simplu condensator în serie cu bobina (de câteva sute de nF, prin tatonare) a rezolvat situația, creînd practic un circuit rezonant...

Link to comment
Share on other sites

Rebobinarea motorului e o joacă de copil, se prinde într-un șurub cu piuliță și se rotește în mandrina unei bormașini cu turație reglabilă. Sârma se recuperează de pe la relee miniatură sau orice alte bobine cu sârmă de grosime între 0,05-0,1mm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines