Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest kraft123

Schema sirena

Recommended Posts

Guest kraft123

Stie cineva daca poate functiona schema asta? Sunt incepator in electronica si doream sa construiesc doua-trei scheme simple pentru a ma obisnui putin cu problema! Am refacut-o de doua ori schimbandu-i toate piesele si in difuzor nu se aude decat un impuls regulat (un pacanit)! De sirena nici vorba! E gresita schema sau am gresit de doua ori in acelasi fel? Si daca am gresit unde? Am respectat simbolistica pieselor (sensuri, pozitionare)! Un sfat, ceva concret?

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Mersi pt raspunsuri! O sa studiez putin fisierul de mai sus! Ca principiu ar trebui sa functioneze schema ca m-a turbat? Sunt incurcat un pic la valorile condensatorilor de 0.1, 0.2 ?F! Pe cei care scrie ceva nu-i problema dar n-am gasit nici unul pe care sa scrie valorile astea mici! Care sunt, cum arata? Multe scheme de test au in componenta asemenea condesatori!

Link to comment
Share on other sites

uff... iti indic sa faci schemele de la tutorialul ala... un condensator pe care scrie 0,1uF e acelasi draq cu 100nF, respectiv 0,22uF=220nF, 0,01uF=10nF, etc si se gasesc pe toate drumurile (adica in orice amarat de magazin de piese electronice)

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Poate ca sunt c-am insistent dar am vreo 40 de condensatori si pe toti am valori cu "?F"! Pe nici unul nu scrie nF! Ma refer la cei cilindrici! Ar trebui sa arate ca cei de aici: http://www.circuitspecialists.com/level.itml/icOid/971 ? Ca astia am mai multi dar nu scrie valori clare pe ei ci combinatii de cifre si litere neclare (pt mine). Ex.: 100nJ100, 104, 150 ...! Imi dau seama cat de varza sunt in domeniu insa daca nu ma lamuresc cum sta treaba cu condensatorii astia nu am prea multe sanse de inaintare! Am ocolit multe scheme mai simple din cauza ca nu puteam identifica condensatorii care aveau valori mici sau foarte mici! Hilar, nu? Mai faceti un efort!

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Gresisem la un condensator (nu vazusem ca este nano) si pusesem dioda invers! E ok acum! Functioneaza! Mersi pentru sfaturi!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines