Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor depanare frigider whirlpool WBC 3546 A+ NFC


Magua

Recommended Posts

Salut,

mi s-a stricat frigiderul, model whirlpool WBC 3546 A+ NFC. Nu mai receste nici congelatorul nici frigiderul deloc iar displayul este stins, dar totusi atunci cand deschid usa, becul din interior este alimentat. Am desfacut displayul si apoi am gasit cumva placa de baza si se pare ca pe aceasta a 'puscat' un circuit integrat. Din pacate nu mai se poate citi pe acesta codul lui si nu stiu ce fel de integrat este. Tot ce stiu despre el e ca are 7 pini. Daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce tip e, ar fi minunat. Am atasat pozele.

Multumesc !

post-267981-0-67912000-1517155375_thumb.jpg

post-267981-0-59719500-1517155383_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dacă găsiți cumva ciobul care a sărit din capsulă, se poate restaura ușor seria integratului defect. Cel mai probabil este o sursă SMPS de genul TNY (Tiny Switch) de exemplu TNY264 sau Viper. Se poate depista și după funcțiile pinilor, dar asta o poate face doar un depanator experimentat. O altă variantă e să căutați placa electronică după seria ei sau după numele frigiderului și din poza de pe site-ul unde o găsiți ca piesă de schimb poate reușiți să descifrați ce integrat folosește. Dar mai bine apeleți la cineva cu experiență în depanare, fiindcă în afară de acel integrat e foarte probabil să mai fi cedat și alte componente.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns !

Intr-adevar, dupa ce am mai cautat , am gasit bucata lipsa din capsula integratului si am aflat astfel tipul acestuia: TNY268PN. Credeti ca nu sunt sanse sa fie doar acesta defect ?

O incerc sa merg maine si la service sa vad ce zic si cei de acolo.

Am gasit si ceva schema electronica pe intenet, dar nu pare sa ma ajute pe mine, neavand cine stie ce experienta in domeniu.

Link to comment

Posibil să fie doar integratul ars, dar se poate să mai fie și altceva, o rezistență, o bobină sau diodă. În acel caz, după înlocuirea integratului, se va arde din nou...de aceea e bine să verifice rapid cineva cu experiență, nu îi ia mai mult de zece minute.

Link to comment
  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines