Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitor LG Flatron 1730S fara imagine


Recommended Posts

Buna dimineata,

Am fost rugat de un amic sa-i rezolv monitorul respectiv. Mentionez ca nu mai fusese folosit de vreo 3-4 ani, anul trecut prin vara l-am pornit si mergea.

Acum la pornire apare imaginea care dispare (se stinge)dupa 1-2 secunde. L-am desfacut ca sa verific vizual condensatorii electrolitici, defectul disparuse. Toti condensatorii arata normal.

I-am pus carcasa la loc, defectul a aparut, l-am desfacut iar dar defectul persista. Am sters cu guma si alcool izopropilic toti conectorii dar degeaba. M-am gandit sa-i schimb toti condensatorii fara sa mai caut defectul, asa mi-a sugerat mai demult un coleg pentru monitorul propriu, i-am schimbat si mi-am recuperat monitorul. Alta idee?

Monitorul este vechi, se vede din constructia lui care mi se pare destul de robusta, pare ingrijit lucrat si imi pare rau sa-l arunce.

 

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Multumesc pentru sfat si pentru link. Si nu in ultimul rand pentru rapiditatea raspunsului.

Bani nu vrea sa mai bage in monitor pentru depanare, de aceea a ajuns la mine, ma considera 'mai priceput' decat el. Cativa lei pe condensatori cred ca merita, munca e gratis.

Dupa ce o sa verific, voi reveni.

Edited by altuser
Link to comment
  • 3 weeks later...

Va multumesc dar timpul nu mi-a permis sa fac ce m-ati sfatuit. Deocamdata e depozitat, in viitorul apropiat nu stiu daca ma apuc de el. Poate dupa Paste. O sa o fac totusi, sunt curios daca il pot repara singur.Am doar un aparat de masura digital ieftin. Letcon, scule, de asemenea am.

Edited by altuser
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines