Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
George(sb)

cum va explicati

Recommended Posts

la un club vineri s-au ars 4 basi fane, erau pusi pe doua statii crown, pana aici nimic interesant, da dj surd, da nu e asa, cu o seara inainte am taiat semnalul pe doua din canale pentru ca am avut impresia ca e un defazaj, una din posibilele cauze ar putea fi ca tot sareau sigurantele, dar ce ma mira e ca amplificatoarele sunt in perfecta stare, am mai gasit eu pe acolo un difuzor si l-am pus asa in loc de nimic si a mers fara probleme; totodata ma intereseaza unde pot gasi recon kit pentru difuzoarele fane

Link to comment
Share on other sites

inca nu m-am uitat, am scos unul aseara pentru a-l inlocui, va trebui sa ii masor toate dimensiunile, poate gasesc ceva compatibil cu p-audio, de inlocuit nu poate fi vorba ca au fost achizitionate de cateva luni si stiti voi cum sunt patronii de cluburi, acel club a mers 5 ani cu difuzoare bobinate; totusi are cineva o explicatie tehnica pentru ce sa intamplat?

 

EDIT astea sunt http://www.fane-acoustics.com/public_ht ... 8B_600.PDF

Link to comment
Share on other sites

Guest mariusradulescu1990

cred ca dj a dat prea multa putere din cauza powercompresionului foarte mare si nu si-a dat seama ca difuzoarele nu pot mai mult :goodman:

Link to comment
Share on other sites

cred ca dj a dat prea multa putere din cauza powercompresionului foarte mare si nu si-a dat seama ca difuzoarele nu pot mai mult :goodman:

.............., pana aici nimic interesant, da dj surd, da nu e asa, cu o seara inainte am taiat semnalul pe doua din canale pentru ca am avut impresia ca e un defazaj, una din posibilele cauze ar putea fi ca tot sareau sigurantele ................

Link to comment
Share on other sites

eu le-am spus ca trebuie sa mareasca (,) cota de curent e doar de 25A/faza nu vor sa inteleaga, si le-am spus ca si cablurile de semnal trebuiesc inlocuite si ca s-ar ajunge pe la vre-o 500 de lai toata afacerea, si au spus ca dece sa le schimbam ca sunt cumparate doar de vre-un an si sunt nemultumiti ca tot cumparam cablu si nu merge treaba bine, da cablu inadit tot inadit edegeaba cumperi bucatele, revenind la oile noastre pe mine ma nedumereste faptul ca s-au asr difuzoarele si doua din ele nu primeau deloc semnal si statiile sunt in perfecta stare

Link to comment
Share on other sites

eu am grija in permanente sa fie pe aceeasi faza, mai muta astia cate-o data puterile dintr-o alta incapere si atunci apare un brum foarte mare, dar de data asta nu a umblat nimeni si problema e ca amplificatoarele sunt ok am trecut astazi si am scos difuzoarele au firul acela atat ars si bobina este in scurt, deci nici vorba de forja e clar ca au primit o tensiune foarte mare la un curent mare

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

1. Care sigurante sareau: cele de pe statie sau din tabloul de alimentare ?2. Eu cred ca difuzoarele s-au ars deoarece au primit si ceva componenta continua.3.

Eu le-am spus ca trebuie sa mareasca (,) cota de curent e doar de 25A/faza nu vor sa inteleaga,

Cui le-ai spus sa mareasca cota de curent ? In primul rand, orice consumatori care depasesc un curent nominal pe faza de 30A trebuie sa se alimenteze din sistemul trifazat de tensiunii, chiar si cateva amplificatoare audio. O alta solutie ar fi sa apelezi la un grup convertizor electrogen pentru alimentare - se folosesc cu precadere la sonorizare unor concerte si nu numai.4.

cred ca dj a dat prea multa putere din cauza powercompresionului foarte mare

Foarte probabil ca powercompresionu-l sa fi fost de vina. Orice componenta contiuna cu semnal pe intrarea amplificatoarelor balanseaza iesirea acestora amplificata de aceeasi forma cu forma semnalului de pe intrare.
Link to comment
Share on other sites

Quote:cred ca dj a dat prea multa putere din cauza powercompresionului foarte mareFoarte probabil ca powercompresionu-l sa fi fost de vina. Orice componenta contiuna cu semnal pe intrarea amplificatoarelor balanseaza iesirea acestora amplificata de aceeasi forma cu forma semnalului de pe intrare.

nu are nici o legatura cu nici un powercompressionala e cu totul altcevaeu sunt de parere ca a fost o problema inaintea amplificatoarelor in partea de semnalaveti cumva vreun procesor DBX?
Link to comment
Share on other sites

nu exista nici un fel de compresor, sunt doar un eq de 31 de benzi si doua crossovere pe 3 cai media si inalta sunt pe niste t-ampuri si nu au patit nimic, cum am spus si mai sus doi din bassi care s-au ars aveau volumul dat la zero, deci nu are cum fi din semnal

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca aia era problema, un dif tine destul de mult la CC, oricum mai mult decat regimul de pornire/oprire. Iar la oprire offsetul e f mic.Cred ca se intampla ceva fenomene paranormale pe acolo.U can always blame the dj. :snakeman:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines