Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Saeco vienna digital nu macina cafea .... dar termina ciclul.


nello

Recommended Posts

Saeco vienna digital porneste fara probleme, cand apas butonul pentru cafea NU porneste rasnita de cafea boabe si continua cu prepararea cafelei pana la capat adica preseaza (nimic daca nu macina cafea) si ese apa calda ca si cum ar fi facut cafea dupa care se pozitioneaza gata pentru o alta cafea.

Daca moara nu primeste comanda de macinare de la placa de baza nu ar trebui sa se intrerupa ciclul?

Acest aparat nu este prevazut cu vas pentru cafea macinata, ca saeco Incanto de exemplu, din meniu nu am gasit o functie de cafea praf deci numai macinata de rasnita aparatului.

Idei?

Link to comment
  • Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Am desfacut aparatul si am vazut ca nu se deschide dozatorul de cafea in automat, daca il deschid manual, la prima cafea rasnita porneste, macina cafea dar daca nu se deschide dozatorul iese doar apa calda acesta ramane plin cu cafea si rasnita nu mai ia comanda., am controlat acel micro de langa dozator(NE05.017) si e bun, poate fi electrovalva aceea de pe dozator defecta? cum o pot controla daca e buna?

orice idee e bine venita.

Link to comment

Cam la toate cu camera de dozare este vorba de un elctromagnet,foarte posibil sa fie intrerupta bobina.

Switch-ul ramanand actionat e normal sa nu dea comanda la rasnita.

Goleste camera de dozare ca sa se elibereze si vezi apoi daca pleaca rasnita.E la fel de posibil sa nu primeasca bobina comanda din placa sau boltul ce trece prin bobina sa fie blocat.

https://www.google.ro/search?client=ms-android-htc&biw=360&bih=286&tbm=isch&sa=1&ei=j9hkWpeBE4ikwALXqrSADA&q=electromagnet+dozator+cafea&oq=electromagnet+dozator+cafea&gs_l=mobile-gws-img.3...8357.12848.0.13410.20.19.0.0.0.0.197.2909.0j19.19.0....0...1c.1j4.64.mobile-gws-img..12.3.541...30i10k1.0.ZFx-ZQ18zG4#imgrc=ifebeP-an1hzTM:

Link to comment

Bobina o verifici cu ohm-metrul,ar trebui sa gasesti o valoare de cativa ohmi pana la sute de ohmi in functie daca e la 24 sau 220.

Masori pur si simplu tensiunea la bornele bobinei imediat dupa ce rasneste(nu e obligatoriu sa golesti dozatorul)

Asigurate si ca switch-ul e bun,nu il controla doar mecanic\vizual.daca tot umbli desfa dozatorul complet si curata-l.

Link to comment

Switch-ul e bun, l-am dat jos si controlat, ca sa fac ce zici tu cum fac dupa ce macina cafea ca tre sa dau jos capacul, nu am facut artificii ca sa mearga fara capac.

Adica am montat totul la loc ca sa o verific.

Edited by nello
Link to comment

Daca nu te descurci cu capacul dat jos,monteaza un bec(la 24 sau 220 infunctie de alimentarea bobinei,cel mai probabil 220)in locul bobinei si tragi cumva firele afara.Daca becul se aprinde rezulta bobina intrerupta.

Cel mai simplu ar fi totusi masurata rezistenta bobinei cu aparatul deconectat de la retea.Sau nu detii un multimetru?

Edited by bobinatorul
Link to comment

cu multimetru nu indica nimic, totusi am verificat si cu becul si dupa ce termina de macinat, becul se aprinde de doua ori deci placa da consens la bobina dar dozatorul nu se deschide si cafeaua macinata ramane in dosator.

daca confirmi comand bobina dar nu o gasesc in italia desi e patria lor, ca si multe alte piese de saeco se gasesc in Germania.

Link to comment

cu multimetru nu indica nimic, totusi am verificat si cu becul si dupa ce termina de macinat, becul se aprinde de doua ori deci placa da consens la bobina dar dozatorul nu se deschide

 

Pai atunci e clar ca e bobina intrerupta.

S-au indeplinit ambele conditii 1 nu se regaseste nici o valoare pe aparatul de masura

2becul da doua flash-uri si bobina nu face nimic

Link to comment

In tava de reziduri lichide te-ai uitat?

Foarte probabil sa se dezamorseze circuitul si la prima cafea diferenta de apa este ceea ce completeaza.Cauze posibile pot fi bypass-ul pompei sau nucleul electrovalvei de cafea.Electrovalva e cel mai probabil cu 3 cai si pierde pe retur/decompresie.

Daca dupa ce iese cum trebuie il lasi pornit cateva ore prepari iar o cafea si iar iese scurta e clar ca se dezamorseaza.Cat timp sta pornit chiar daca nu se prepara nimic el incalzeste regular,ceea ce inseamna presiune in circuit.Aceasta in timp se pierde luand dupa ea si ceva cantitate de apa.

Si ar mai fi varianta in care presiunea din circuit invinge supapa de sens si pompa si o mica parte din apa se intoarce in rezervor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines