Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig XM 3000 + Grundig SV 2000


Guest Sisamut

Recommended Posts

Guest Sisamut

Salut,

 

Sunt extrem (dar extrem) de începător în ale boxelor, amplificatoarelor, etc. Mi-a recomandat cineva aceste boxe (Grundig XM 3000) cu tot cu respectivul amplificator (Grundig SV 2000) pentru a le lega la un pick-up (cel mai probabil va fi un Pro-Ject Essential III sau Pro-Ject Ortofon 2M).

 

Întrebările mele sunt (să păstrăm perspectivele, vă rog, căci, așa cum am menționat, sunt începător și habarnist):

 

- boxele astea sunt OK pentru a fi folosite cu amplificatorul respectiv (știu că-s active, din câte m-am informat pe net, dar mi s-a recomandat musai acel amp)? Există vreun risc să se prăjească ori boxele ori amp-ul în vreun fel?

- pentru conexiunea cu pick-up-ul (el nefiind preamplificat), ar mai fi nevoie de ceva sau e suficient să-l conectez la amp și toate bune?

 

Mulțumesc anticipat pt răspuns (și pt răbdare).

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

@sisamut,

Eu imi pun urmatoarele intrebari:

- dece trebuie sa luati neaparat Grundig?

- dece sa folosesti incinte active? Amplificatorul in cauza are iesire L - R din preamplificator? Cuplati incintele active la iesirile de difuzor???

- ce interes are persoana in cauza in toata afacerea?

In prezent, pe piata SH se gasesc, la preturi rezonabile, atat amplificatoare cat si incinte. Eu as opta pentru un amplificator de la sfarsitul anilor '80 - prima jumatate a anilor '90, dotat cu un preamplificator de doza de pick-up de calitate buna si suficient de modern. Poate fi Yamaha, Sony, Teac, Philips, Marantz sau orice alta marca. La incinte, daca va place Grundig, gasiti o multime de modele, dar sunt si alte branduri, atat nemtesti ( care suna foarte corect ) dar si din alte tari (totul depinde de suma de care dispuneti !).

Cautati sa alegeti ce va place ca sunet, nu din recomandari!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines