Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

CRT Panasonic ,linie orizantala .


Recommended Posts

Am un televizor panasonic_tx-29ps12p_chassis_cp830fp, cu linie orizontala pe ecran. Cand a aparut defectul, a iesit fum din spate.

L-am desfacut si am gasit dioda D406 (HER308) crapata. Condensatorul C305 (220/25) era unflat. Am inlocuit aceste doua piese si C315 (100/50) care avea o valoare scazuta. Baleajul vertical e cu TDA8358J.

Am bagat in priza si acum face clic ,clic, la interval de ~1 secunda.

Va rog sa-mi dati c ateva sfaturi.Link to comment

"clic ,clic," -> sursa in protectie. Baleiaj V in scurt -> baleaiaj H in scurt ->final linii in scurt. Ultimile doua arse din cauza interventiei.

 

Verifica final H.

Scoate afara final cadre.

Posibil sa trebuiasca schimbati majoritatea electroliticilor din sursa si din baleiaje.

 

De obicei, daca vrei sa faci o depanare durabila trebuie sa se caute cauza care a dus la defect si se remediaza nu se remediaza numai defectiune fara a inlatura/remedia cauza.

Cind se intervine la un final cadre se verifica cu atentie toate piesele iar condesatorii electrolitici din baleiaj cadre se schiba toti fara a mai fi verificati daca TV are peste 2-3 ani de utilizare (la unele pot rezista si 15 ani condesatorii iar la altele pot pica in numai 2-3 ani). Condesatorii electrolitici din BV se schimba preventiv toti pt ca de obicei devalorizarea lor constituie cauza defectarii BV-ului.

Edited by sesebe
Link to comment

poate foarte bine mersi sa decupleze tensiunea acestuia sa se convinga daca este defectul de la final cadre,dar din moment ce sa intervenit in etajul b.o eu zic ca tot acolo este defectul,cine poate sti starea acelor conzi din acest etaj care a dus la arderea final linii,s-au chiar condul de recuperare poate fi in scurt.


s-au uscat,sau deflexia pe b.o,sau de ce nu si traf linii,asta in cea mai grea situatie.

Link to comment

La Panasonic mai rar sa cada bobinele.

Cel mai probabil s-au uscat condesatorii (in special cei din BV sint in discutie acum) ceea ce a dus in final la defectarea CI-ului.

Interventia neatenta a dus la defectarea si a etajului final linii.

Avind in vedere ca-i pe 50Hz baleiajul cadre si deci un final linii mai uzual si mai ieftin si usor de gasit, eu zic ca se merita reparat daca tubul e in stare buna.

Link to comment

Am avut si eu problema asta. Am schimbat integratul de cadre (care era crapat), a mers cinci minute si a crapat din nou. Avea un scurt in bobina de deflexie cadre.

 

Asta cu scurt pe BV la deflexie cred ca era destul de coapta deflexia ca altfel numi explic ca deobicei se duce in scurt BH si nu BV

Link to comment

De obicei se duce infasurarea de BV,

In partea superioare a deflexiei, intre tub si bobina se depune praful si codensul ce se scurge de pe tub. Acolo apare scurtul.

 

In partea cu interioara cu tubul este bobina H deci bibina V este la suprafata si nu prea are cum sa se arda , se arde doar fiind de mult timp si coapta ca in cuptor atunci da si asta am intilnit doar la tv-uri gen china la aceste originale gen philips panasonic etc am intilnit doar scurt pe bh si nu pe bv

Eu nu am găsit încă niciodată bobina de deflexie bușită pe V. Pe H da cu grămada.

 

Eu am intilnit si bobina bv in scurt la un vortex china dar era destul de coapta deflexia dar era doar pe bv scurt pe bh era buna dar cind am scoso de pe tub am scoso bucati parca era coapta in cuptor

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines