Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator SONY TA-D505


Recommended Posts

Salutare la toti,

 

Am un amplificator SONY TA-D505 si daca trec cu volumul mai mult de jumatate intra in protectie (decupleaza releul) iar LED-ul de pe butonul de volum incepe sa lumineze intermitent. Dupa cateva secunde iese din protectiear daca volumul este la fel intra din nou in protectie, daca dau volumul mai incet nu mai intra in protectie. Mentionez ca amplificatorul intra si cu sarcina si fara sarcina in protectie. Va rog sa imi dati un sfat cu ce problema ar putea fi.

 

Multumesc,

Iani.

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mai redu din puterea sursei de semnal (PC, CD, etc). Cred ca e prea mare nivelul semnalului de intrare. Cu alte cuvinte, atat poate amplificatorul fara distorsiuni, iar pozitia butonului de volum este chiar irelevanta. Posibil sa fie si ceva defect la el, dar in prima faza redu nivelul sursei de semnal, ca poate e bun amplificatorul...

Link to comment

In prima faza, trebuie dat capacul jos, facuta o inspectie temeinica la lipituri reci si (eventuali) conzi umflati. De pilda, eu am luat un amplif sh acum cativa ani si tot asa, cand ii dam un pic de volum, facea ca toti dracii. Nu intra in protectie, ca probabil nu avea asa ceva, dar distorsiona sunetul de era jale. L-am demontat si am gasit multe lipituri reci. Dupa ce le-am refacut, s-a rezolvat problema. Acum merge ok. Atentie mare la lipiturile tranzistorilor si rezistentelor de putere, ca acolo se cam incinge jucaria si apar lipituri reci. Daca nu se rezolva, trebuie schema, masuratori, etc.

Edited by marius75
Link to comment

Salut,

 

Am gasit problema, unul din canalele STK-ului scoate Vcc la iesire si cand ii dai volum Vcc-ul creste proportional si intra in protectie. Este vorba de iesirea de pe pinul 10, am decuplat pinul si celalalt canal merge fara probleme. Am analizat datasheet-ul acestui STK 4152 II si in datasheet scrie ca se alimenteaza cu maxim+-42Vcc. Alimentarea in amplif estede +-38 Vcc. As putea inlocui acest circuit cu STK 4192? Din ce m-am uitat se alimenteaza la max +-52Vcc. As vrea sa fac asta ca amp sa fie mai safety.

 

Multumesc.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines