Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme amplificator cu STK 4048II


Recommended Posts

Buna ziua tuturor! Azi am finalizat doua module de amplificare cu STK 4048II dupa PCB-ul atasat acestui post.Individual,functioneaza perfect,fara brum,zgomot de fond,decat daca lipesti urechea de difuzor dar cand le pun pe-amandoua in functiune,alimentate de la acelasi transformator(2X35VAC/1200W) apare un brum ingrozitor.Daca deconectez de la alimentare unul dintre module,brumul dispare.Cumva,fac o bucla de masa dar nu-mi dau seama cum....sa fie din cauza ca le am pe acelasi radiator?Am atasat si o schema rudimentara a modului de alimentare,dupa parerea mea,radiatorul inchide bucla si imi apare brum.Ar mai fi o varianta ca bucla de masa sa se inchida atunci cand conectez sursa de semnal la ambele module dar inca n-am testat asta.Dumneavoastra de la ce credeti ca ar fi si cum pot indeparta acest inconvenient? Va multumesc in avans!

 

post-258365-0-81481700-1516093246_thumb.jpg

post-258365-0-48571300-1516094044_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Transformatorul ala are 2 infasurari de cate 2x35VAC sau numai una ? Daca are doar una trebuie sa o redresezi ca in poza:

Poti face o punte cu cele 8 diode puse in paralel cate 2, la fel pui si condensatoarele cate 2 in paralel, evident pe o alta placa, de unde alimentezi modulele cu tensiune continua.

post-176753-0-16032100-1516100246_thumb.png

Edited by Tunereader
Link to comment

O sa incerc urmatoarele:

1.Pun radiatoare individuale pentru fiecare modul deoarece n-am cu ce sa le izolez fata de radiator

2.O sa incerc sa inversez si firele de alternativ la unul dintre module

3.O sa folosesc o sursa de semnal independenta gen telefon mobil ca sa vad daca dispare brumul

4.Ultima varianta e sa folosesc o punte redresoare+condensatori pentru ambele module si sa renunt la cele individuale de pe kit(fapt ce nu prea imi convine caci raman cu niste gauri inutile in cablaj si cu o gramada de spatiu liber pe cablaj)

 

Toate acestea le voi incerca pe rand ca sa imi dau seama de la ce vine,daca fac toate schimbarile astea si brumul dispare nu am de unde sa stiu pe viitor de la ce a fost si sa evit eroarea.O sa revin cu noi detalii pe masura ce testez.Pana atunci,daca aveti orice alta sugestie, este bine primita!Va multumesc pentru indrumari!

Link to comment

Buna seara tuturor! Azi am avut ceva timp de teste si doresc sa va prezint "descoperirile" in urma acestora...

Am mutat,fiecare integrat pe radiator individual,am pastrat conectarea initiala a alimentarii dar,de data aceasta am tras semnal din panoul frontal al PC-ului.Brumul a disparut.Ca sa imi dau seama daca brumul a disparut din cauza separarii integratelor ,am unit radiatoarele intre ele...brumul nu a aparut.Am luat semnal din spatele pc-ului,din placa de baza si surpriza...brumul a aparut.Cum pot remedia aceasta situatie? Si de ce,fenomenul acesta,apare doar cand conectez ambele module la sursa de semnal si nu individual?

Link to comment

O sa trag un fir de la carcasa PC-ului la radiatoare,caci momentan nu le-am pus in carcasa,n-am vrut sa muncesc degeaba si sa nu mearga.As mai incerca sa separ masa de semnal dar n-as vrea s-o las asa,in aer,as incerca sa o separ printr-o rezistenta dar nu stiu exact ce valoare sa folosesc...1,9 ohmi...2 ohmi ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines