Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade CPU socket AM3


ROBEERT

Postări Recomandate

Buna seara stimati colegi. Un prieten are un calculator cu urmatoarea configuratie:

 

-placa de baza: Asus model M4N68TM-LEV2

-procesor: AMD Athlon X2 250 ( dual core ) pe socket AM3

-memorii: 2X2 giga ( DDR3 / 1333 Mhz ). Deci 4 giga de ram.

-placa video: Ge Force GTX650 ( Nvidia )

-HDD: WD 500 Giga

-sursa: Gembird 600W

 

M-a rugat sa-i fac un upgrade de procesor de la actualul X2 250 cu doua nuclee, sa-i pun un quad core. Singurul procesor care i l-am gasit pentru socket AM3 quad core, este cel din urmatorul link: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Athlon%20II%20X4%20645%20-%20ADX645WFK42GM%20(ADX645WFGMBOX).html

 

Acum intrebarea mea este daca acest procesor creste considerabil viteza sistemului sau nesemnificativ? Am examinat de pe pagina producatorului cele doua procesoare si vad ca Level 2 cache size la amandoua este 2 mega. La cel dual core, Level 2 cache size este 2X1 mega si la cel quad core vad ca este 4X512 Kbiti. O alta diferenta intre cele doua procesoare mai este ca X2 250-ul are bus-ul de 533 Mhz si cel quad core are bus-ul de 667 Mhz. Ce parere aveti stimati colegi? Oare va fi vreo imbunatatire considerabila cu acest quad core?

 

Vroiam sa-i gasesc un Phenom 2X4 960, dar nu i-am gasit ca era brici acest Phenom.

 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ala e singurul procesor pe care l-ai gasit fizic in Romania sau pe care il ai deja ? Ca placa aia de baza suporta si Phenom x6 cu 6 nuclee, Phenom II X6 1090T, lista cu procesoarele suportate aici:

https://www.asus.com/Motherboards/M4N68TM_LE_V2/HelpDesk_CPU/

Procesorul l-am gasit de ocazie la cineva la noi in oras care se ocupa cu vanzari componente second hand. Dar nu vrea sa mi-l dea de proba. Asa pe internet prin tara, se gasesc toate natiile de procesoare. Astept intai o parere din partea colegilor si apoi iau decizia daca e sa-l cumpar sau nu.

Link spre comentariu

Strict la intrebare,da, viteza creste considerabil,mai ales in jocuri.Cele doua procesoare nu se pot compara.Depinde ce pret cere si daca merita.Mai trebuie avut in vedere alt cooler,cel stoc cu care vine athlonul 250 nu face fata.

Bun asa. Dar totusi nu prea sunt lamurit cu o chestie si anume: ambele procesoare au level 2 cache size-ul de 2 mega ( 2X1 mega la cel dual core si 4X512 Kbiti la cel quad core ). Nu prea vad vreo crestere considerabila a vitezei. Ce ar avea mai mult cel quad core, este bus-ul de 667 Mhz fata de 533 Mhz cat il are cel dual core. Ce parere aveti?

Link spre comentariu

Per ansamblu sistemul in sine e mult mai limitat din cauza lipsei unui SSD si a doar 4GB de RAM decat din cauza procesorului. Ok,Phenomul e mult mai bun ( mai multe nuclee si arhitectura diferita ), dar asta nu inseamna neaparat ca se va cunoaste imediat vreo imbunatatire, totul depinde la ce "utilizezi" PC-ul respectiv.

Link spre comentariu

Daca pe prieten il intereseaza jocurile/navigarea pe internet,nu rezolvati nimic cu un ssd.Daca ai un framerate prost cu un hdd normal,l-a fel o sa-l ai si cu un ssd.Dupa ce o sa puneti un SSD o sa rezolvati doar niste timpi mai scurti la initierea programelor si o viteza crescuta la softurile care lucreaza cu hdd-ul.Pt jocuri te ajuta la timpii de incarcare.Dar atat.Tot citesti ca isi pun unii ssd-uri pe relicve si devine racheta sistemul.E cam trasa de par..

Link spre comentariu

Nu e trasa de par deloc, SSD-ul imbunatateste viteza oricarei aplicatii, nu mai vorbim de cum merg browserele. Dar, evident, ca nu e nimeni stupid sa puna un SSD pe un sistem cu placa de baza ce are doar controller SATA1 din 2004, procesor cu un singur nucleu si 1GB de RAM. Insa la un sistem decent, chiar si la unul vechi de 3-4 ani, inlocuirea HDD-ului cu un SSD are un efect spectaculos.

Link spre comentariu

Buna ziua tuturor. L-am pus pe respectivul sa se scobeasca in buzunar pentru un SSD. I-am luat SSD-ul din poza de mai jos. M-a telefonat si mi-a zis ca parca " l-a luat pe Dumnezeu de picioare ". Deci este multumit.

 

Mai am inca o problema: am doi " pacienti " cu doua leptopuri cu biosul parolat. Din cele citite, stiu ca trebuie luat legatura cu producatorul ca sa le dea un cod de resetarea parolei. Clientii nu au actele doveditoare precum ca leptopurile sunt ale lor si nu sunt furate. Nu se poate obtine codul de resetare a parolei decat daca se dovedeste ca leptopurile sunt a lor. Acum intrebarea mea este daca mai stie careva vreo solutie sau vreun soft prin care sa se poata dezactiva parola.

 

Multumesc.

post-179081-0-98889900-1516612050_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări