Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eminescu - mereu actual

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Buna

H.R.Patapievici a fost scolit la "Europa Libera",asa ca e normal sa fie printre cei care dintr-un motiv

sau altul doresc pierderea identitatii nationale.

Nu degeaba "Tribunul" l-a numit "limbric".Au trecut ceva ani de atunci si eram chiar suparat pe

"Tribun".Totusi avea dreptate.

-Atlas-

Link spre comentariu

A fost asasinat prin otravire lenta, intr-un spital de doi lei... cautati voi in articol, daca scrie. Eu nu ma obosesc sa-l citesc. Or mai fi si-n asta cateva mizerii.

Adevarul nu va fi niciodata spus in intregime.

 

Citeam Fragmentarium cu sete in liceu. Omul asta a fost un colos...

Link spre comentariu

Cred ca ceea ce ii deranjeaza pe multi la Eminescu dar le e târșă sa o spuna pe sleau pentru ca in general le lipseste exercitiul sinceritatii este tocmai clarviziunea si intelegerea profunda a lucrurilor pe care Omul ala a avut-o , inca din anii aia , de unde si concluziile lui care sunt perfect valabile si in ziua de azi spre exemplu

" religia – o frază de dânşii inventată / Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug " . De aia unii simt nevoia sa faca o distinctie intre Eminescu ca poet si ca om.

Eu ma intreb ce altceva anume spunea Eminescu poetul decat exact lucrurile care il suparau pe Eminescu omul ?

Eminescu poetul e vocea lui Eminescu omul. Dar cand ceva nu iti convine pentru ca mintea ta nu te ajuta sa vezi lucrurile la fel cum le vedea Eminescu ( stati calmi , nimeni nu le poate vedea asa , de aia era geniu doar el :) ) atunci simti brusc nevoia sa faci cate o " distinctie " intre omul si poetul Eminescu , intre poetul si publicistul Eminescu etc ...

 

In 27 de ani s-a reusit erodarea ( sa nu spun distrugerea ) patriotismului românilor . Noi , ca popor , cumva ne-am pierdut reperele . Dusmanii României sunt la portile cetatii . Acesti dusmani , Federatia Rusa Europa de Vest si posibil Ungaria prin perseverenta au incercat sa distruga sentimentul si mandria de a fi roman. In ultimii ani , România a pierdut , fara a fii tras un singur glont , peste 4 milioane de adulti . In ultimii ani , România si-a permis luxul de a finanta programe faraonice adresate minoritatilor ( majoritatea anti-românesti :) ) lasand copiii românilor sa se descurce cum or putea .

Rusia sau Ungaria si-au urmarit propriile interese dar serviciile noastre si politicienii nostri ce interese au urmarit ?

Alo , domnii patrioti :) , unde vreti sa ajungem in urmatorii 20 de ani ? Puneti piciorul in prag si aparati-ne .

Poporul roman este in scadere demografica reala . Faceti ceva si aduceti inapoi românii tineri , creati premizele unei uniri cu asa zis-a Romanie Ocupata

/ Republica Moldova si educati copiii cu lectii despre istoria adevarata a României .

 

Ironia sortii este ca in urma acelor programe faraonice adresate minoritatilor

, tiganii continua sa fie cea mai saraca minoritate din Romania . Toata atentia se duce doar spre unguri si secuii maghiarizati de unguri :) , dar cei mai multi cautatori in gunoaie sunt tiganii , chiar daca eu doream sa fie altfel :) .

Editat de Victor
Link spre comentariu

"Iar deasupra tuturora va iesi un mititel/Nu slavindu-te pe tine, lustruindu-se pe el", Mihai Eminescu, Scrisoarea I.

Eminescu este un geniu al poeziei si filosofiei.Din nefericire , cei care s-au folosit de valoarea operei lui Eminescu au fost politicieni fara valoare.Astfel, a aparut "erodarea" lui Eminescu.Eminescu e "folosit", de mai mult de 100 de ani, pentru a "lustrui mititeii" din politica romaneasca".

Secolul XIX a fost un secol in care, datorita pretentiilor excesive ale marilor imperii, nationalismul era ceva necesar.Eminescu s-a adaptat vremurilor in care a trait.A luptat pentru romanitate.

Din nefericire, nationalismul secolului XIX a degenerat in ultranationalismul sec. XX si patriotismul de parada al secolelor XX si XXI.

Ultranationalistii romani ii atribuie lui Eminescu cele mai "penibile" posturi:fizician relativist, pionier al mecanicii cuantice, adept al ortodoxismului habotnic si multe altele.

Pentru mine, Eminescu este, cum am spus si la inceputul postarii, un geniu poetic si filosofic din Romania.

Link spre comentariu

Nu pot afirma cu certitudine, pot spune doar ce am auzit si nu stiu cat e adevar si cat fantezie, dar se pare ca Mihail Eminovici nu a scris doar literatura ci si niste scrieri economice. Cu acele scrieri pe cine credeti ca a suparat? Ati ghicit din prima! Pe evrei! Daca evenimentele din jurul mortii sale au fost sau nu influentate de treaba asta...cine stie. Dar sigur nu a fost pe placul iudeilor.

Link spre comentariu

"Eu nu cred nici in Yehowa, nici in Budha Sakhia Muni

Nici in viata, nici in moarte, nici in stingere, ca unii"

 

Invitat intr-o emisiune unde se vorbea despre "credinta" lui Eminescu, un preot ortodox, fara "concurenta", a spus ca versurile din "Imparat si proletar" nu sunt "vorbele" lui Eminescu, sunt vorbele "proletarului necredincios si blasfemiator".Despre versurile de la inceputul postarii ... to'asu preot n-a zis nimic.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări