Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere aspirator pentru praf si rumegus


Recommended Posts

Sunt curios voi ce folositi pentru aspirarea rumegusului si a prafului rezultat in urma prelucrarii lemnului? Ma refer aici la ceva conectabil la circular, fierastrau, pendular, freza etc.

 

M-am uitat la aspiratoarele cu priza care par a avea mai multe avantaje: usor de mutat, priza de alimentare a uneltei si astfel porneste singur, dimensiuni compacte... insa are nevoie de saci iar cum un set de 5 saci e vreo 100 si ceva de lei, nu pare a fi o afacere prea buna.

 

Am vazut ca mai sunt exhaustoare pana in 1000 lei care par a aduna deseurile intr-un sac de plastic insa nu prea stiu exact cum functioneaza...

Link to comment

Am eu acel tip de spune domnul "validae" Karcher sacii sunt 30 lei si a costat 235 lei il folosesc in casa pentru ca aspira foarte bine parul de caine putere motor din ce spun ei 2300w .

 

 

Am zis de Bosch pentru ca ma gandeam ca aveti o firma ceva si se merita din alea folosim noi la munca ca si firma cand intram in birouri si avem de montat echipamente pe pereti .

Edited by stefan94stefan
Link to comment

Dar nu iei un aspirator din ăla care aspiră și apă ? Sunt unele stil ,,găleată,, de 15-20 Litri și motorul e pe capac. Dai jos capacul, verși rumegușul și gata.....și nici nu schimbi filtrul, că e tip Hepa.

Nu merg la lemn. Apă aspiră fără probleme dar cu praf fin se infunda filtrul imediat. Trebuie sac ca să oprească praful fin.

Link to comment

Bosch GAS15L pare sa fie ok insa sunt curios daca se poate folosi fara sac. Are functie semiautomata de curatare a filtrului, asa ca teoretic daca se infunda de la praf se apasa pe buton sa se curete....

Am vazut ca mai sunt unii care isi fac ceva in gen ciclon cu galeata, care sa fie inainte de aspirator si care sa preia grosul de praf si rumegus... o sa studiez si problema asta sa vad.

Link to comment

Bosch, Karcher sau orice altă marcă de aspirator in genul indicat de tine, nu o să funcționeze fără sac. De fapt funcționeză până se infunda filtrul. Și asta o să se întâmple destul de repede. Singura variantă este să îi atașezi un ciclon cu separator de praf fin. Ca să ne ințelegem, problema nu este grosul de praf și rumeguș, ci praful ăla fin. Rumegușul se asează frumos in recipientul aspiratorului iar praful în filtru. Asta in cazul în care este folosit fără sac. Când este folosit cu sac, grosul se aduna în sac iar praful in pereții sacului. Ce reușeste sa treacă de sac, se adună in filtru.

 

L.e -funcția de autocurățare a filtrului este utilă doar așa când filtrul are căteva fire de praf, cănd este folosit fără sac nu reușește să curețe filtrul cum trebuie. Iar când folosești această funcție tot praful eliberat din filtru se împăștie în camera in care te afli. Așa că mai simplu este să scoți filtrul și să îl scuturi afară.

Edited by Damage
Link to comment

În curănd vreau sa-mi construiesc un ciclon de genul acesta. Dacă nu te grăbești, vezi rezultatul la mine și dacă iți place iți construiești unu. Nu este complicat.

Indicat ar fi sa copiati unul vazut intr-un atelier de tamplarie,care este functional pentru ca sunt mai multi parametri dupa care se dimensioneaza,marimea particulei de praf ce trebuie retinuta,volumul de aer circulat,presiunea aerului in ciclon,forma ciclonului,forma turbinei de aspiratie,asa ca va sfatuiesc daca puteti sa le copiati la milimetru,neaparat ciclonul trebuie legat la impamantare.

Link to comment

Damage cred ca vorbea despre ceva in genul https://www.amazon.com/Oneida-Molded-Dust-Deputy-Cyclone/dp/B002JP315K dar facut de el.

As vrea sa gasesc asa ceva si la noi... desi vad ca e vreo 105$ cu taxe cu tot in Ro...

E o jucarie

Aveti de studiat si de ales dintre o multitudine de variante. https://www.google.ro/search?q=dust+filter+carpentry+diy&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjDltOB2drYAhVHalAKHe0xCt44ChD8BQgKKAE&biw=1280&bih=632

Link to comment

Da, este impropriu spus ciclon, mai degrabă un separator. Am nevoie de un bidon de apă din policarbonat de 19L. Azi am căutat la Selgros, Carrefour și nu am găsit. De fapt la Selgros aveau un singur model dar ciudat ca formă. Se poate și din alt material dar vreau transparent pentru a vedea prin el.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines