Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intel Xeon nemarcat


maxente

Postări Recomandate

Ce parere aveti de acest procesor Xeon E5 2630 V4 nemarcat ?

El arata asa

s-l1600.jpg

 

 

Iar CPU-Z il vede ca i7

 

s-l500.jpg

 

Singura diferenta intre el si cel oficial e frecventa putin mai mica. Pretul e vreo 200$ fata de varianta oficiala care e intre 3200 si 3500 lei

In rest are toate intructiunile unui procesor modern, nu-i lipseste nimic mai ales ca e si de server.

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

@valentin marcarian de obicei procesoarele ES(engineering sample) care plecau la clienti in alti ani aveau marcaj cu seria, modelul urmate de ES, si asta se intampla de obicei la o perioada anume dupa ce erau testate in laboratoarele intel. In schimb pt. echipele de testare din intel veneau si cu alte serii interne sau "nemarcate", uzual din motive de confidentialitate/securitate. Sa nu uitam ca unul din principalii clienti de xeoane nu e nea Ion din colt ci "servicilii si armia" unchiului Sam.

 

@maxente aproape orice integrat mai complex nu este pe deplin functional in "pasul" 0 (dupa cum observi si in CPU-Z ca e precizat) asadar te poti astepta la situatii in care sa nu functioneze corect (nu am zis ca nu functioneaza deloc) si sa fie mai lent ori chiar sa se blocheze. Depinde doar de workloadurile pe care i le aplici, de altfel asta fac si in partea de testare unii de pe la ei, folosesc workload-uri cat mai diverse urmarind diversi parametri si le sorteaza/identifica bubele ce trebuiesc remediate pentru sporirea functionalitatii si respectarii unei foi de catalog/caiet de sarcini.

Mai nasol cu ES ar fi daca ai mania overclock-ului fiindca il poti distruge usor avand multe protectii inactive.

La origine siliciul si pt. xeon si i7 e acelasi, doar ca i7 este un xeon inferior cu core-uri/threaduri mai putine (dezactivate din back-end la testare), asa si modelele care functioneaza la frecventa mai mare sau mai mica, au aceeasi configuratie dar standardele folosite de producator le catalogheaza drept inferioare (nu au atatea MIPS/GIPS toate).

Poti citii o gramada pe net despre ES(engineering samples), multe pareri fiind emise pe forumuri de pustani care nu au habar de tehnologia fabricarii vreunui circ. integrat, nu mai zic a procesoarelor. Concluzia ar fi ca e o loterie sa cumperi un ES.

Teoretic in US scria pe undeva in hartoagele Intel cand primeai ES ca sunt proprietatea Intel si daca nu esti obligat sa le inapoiezi dupa teste atunci cu siguranta trebuie sa le distrugi iar comercializarea lor este strict interzisa.

Editat de dark_angel
Link spre comentariu

Sunt cativa chinezi cate vand asemenea procesoare pe ebay, acolo le-am vazut dintr-o greseala, cautam altceva

Unu din chinezi a vandut peste 150 bucati, feedback-ul era bun in general la chinez. Nu mai intereseaza ca cpu-z il vede i7 si nu are marcajele originalelor atata timp cat el e functional si isi face treaba mai ales ca se observa ca are toate instructiunile unui procesor nou. De over clock nu e problema ca nu fac asa ceva, nu am fost genul sa fortez procesoarele pentru ca nu am avut nevoie.

Editat de maxente
Link spre comentariu

 

@maxente aproape orice integrat mai complex nu este pe deplin functional in "pasul" 0 (dupa cum observi si in CPU-Z ca e precizat) asadar te poti astepta la situatii in care sa nu functioneze corect (nu am zis ca nu functioneaza deloc) si sa fie mai lent ori chiar sa se blocheze.

Engineering sample processors nu inseamna rebuturi sau alte defecte pe care pe pot avea procesoarele, inseamna de fapt o pre productie a acelor procesoare pentru a le promova firmelor mari si pot avea mai multe optiuni in comparatie cu produsul final

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000005719/processors.html

 

They are pre-production processors Intel loans to original equipment manufacturers (OEMs), original device manufacturers (ODMs), and independent software vendors (ISVs) to be used in the product design cycle before product launch.

These processors often include more features than production processors for customer pre-production evaluation and test purposes.

 

Editat de maxente
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări