Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio Hi-Fi

bloower

Recommended Posts

Buna ziua. As dori sa stiu un echivalent al acestiu amplificator TDA2030A. Mi s-a ars finalul in urma unui scurt pe subwoofer.

Model subwoofer: Amstrad HT51.

Pe finalul ars nu se vede scrisul, dar toate sunt la fel cu 5 pini, iar pe cei 5 care sunt pentru sateliti scrie la fel.

• Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bloower

9

• sesebe

3

• franzm

2

• adi1967

2

De ce vrei un echivalent?TDA2030 gasesti peste tot in magazine de profil.

Poti pune 2040sau 2050.

Edited by nelugavrila

TDA2030 nu se mai fabrica de vreo 20 de ani, deci cele din magazine sint 99% contrafaceri chinezesti.

Exista niște LM-uri echivalente dar trebuie sa ajung în fata la un PC ca să le caut.

De ce vrei un echivalent?TDA2030 gasesti peste tot in magazine de profil.

Poti pune 2040sau 2050.

As pune ceva mai puternic ca inainte. 2050 ar fii ok dar nu am gasit decat 2030 dar fiind chinezesti...probabil si celelalte 5 care mai sunt pe placa sunt tot chinezesti.

As vrea un echivalent, daca este, si sa aiba peste 30W pentru ca daca il dau la maxim se ineaca difuzorul.

Edited by bloower

Mergi liniștit pe LM1875 pt ca măcar este original dacă ai grija de unde îl cumperi.

Tot asta vroiam și eu să-ți recomand iar legat de puterea de ieșire...trebuie o diferență mare ca să fie sesizata de ureche. O dublare a puterii este sesizata de ureche ca o creștere aproape nesemnificativa.

Mergi liniștit pe LM1875 pt ca măcar este original dacă ai grija de unde îl cumperi.

Tot asta vroiam și eu să-ți recomand iar legat de puterea de ieșire...trebuie o diferență mare ca să fie sesizata de ureche. O dublare a puterii este sesizata de ureche ca o creștere aproape nesemnificativa.

Deci daca pun LM1875 care are 20W nu o sa fie problema pentru difuzorul de 20W? Nu se va arde? Poate voi pune alt difuzor de 50W de exemplu. O sa fie ok?

Se referea la tensiunea cu care este alimentat integratul, adica dupa transformator, redresare si filtrare. Avand in vedere ca vei inlocui tda2030 cu lm1875, chiar dava acesta din urma este un pic mai potent, va fi alimentat, totusi, la aceeasi tensiune cu care era alimentat si tda2030 si va avea aceeasi sarcina. Prin urmare, puterea obtinuta va fi relativ asemanatoare. Pe de alta parte, avand in vedere faptul ca tda2030 este fabricat de multa vreme doar de producatori chinezi nu cred ca cele folosite de producator sunt cu pedigree si prin urmare puti folosi, fara probleme si un tda2030 luat de la diverse magazine specializate.

Sunt o sumedenie de sisteme x. 1 pe piata, noi, care folosesc acest integrat si nu cred ca e de prin stocuri uitate pe undeva...

Spor la depanat!

L.E pentru initiator: desi sistemul se alimenteaza la 220v, la fel ca si alte echipamente electronice, aceasta tensiune este transformata intr-una mai mica, la care componentele electronice pot functiona. Aceasta transformare este facuta cu ajutorul unui transformator urmat de un modul de redresare si filtrare pentru a transforma curentul alternativ in curent continuu util pentru componentele electronice. Prin urmare, acel tda nu se alimenteaza direct la 220v c, mai degraba, la o tensiune de geulnul 2x20v cc (de exemplu)

Edited by vlad228