Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
lulu07

am pierdut telecomanda pt. alarma

Recommended Posts

....rezerva nu am. ce trebui sa fac? (am dat-o jos de pe masina)contine integratele:-uln2003a-s93c46-ha17358-eaglemaster...0152pt. cine are o (doua) tel. setata (care se poate seta) sa activeze/dezactiveze aceasta alarma, nu-l refuz.

Link to comment
Share on other sites

Oarecum in tema, vin si eu cu o intrebare:Cum se poate clona telecomanda unei alarme auto, avand deja una identica de la alta alarma, acelasi model?Am atat telecomanda veche cat si masina la dispozitie, clonarea este doar pentru "backup"

Link to comment
Share on other sites

Mah, circuitul e acelasi (cred) avand in vedere ca telecomanda "in plus" este de la un model de alarma identic, insa CRED ca, codul pe care il trimite catre masina pentru inchidere/deschidere usi (amorsare/dezamorsare alarma) este generat de un microcontroller...N-am avut timp sa desfac telecomanda sa vad cum e facuta si nici sa ma uit pe unde e ascunsa alarma in masina (a dreq sesiune).Alarma este UNGO, iar telecomanda arata ca o jucarie (voi reveni cu date despre ele mai tarziu, cand apuc sa cotrobai).Am deschis discutia in speranta ca pot face o mica economie de ~ 1 mil si ceva pentru clonarea telecomenzii (atat imi cer astia la un service)

Link to comment
Share on other sites

Sa fac infarct cand am cautat pe google si am reusit sa gasesc ceva....Nu trebuie decat sa gasesti butonul de reset (inainte de asta sa depistezi tipul tau de alarma).lulu, ce tip de alarma ai pe masina? Daca eu am gasit doar cautand la plesneala "ungo" pe net...sunt mari sanse sa gasim ceva si pt tine :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

Salut.Cei drept nu am stat sa ma uit pe documentatia integratelor care le-ai postat.Ideia e asa : Se poate copia o telecomanda.Logic, ca in cazut cheilor, chiar daca 2 alarme sunt identice, telecomenzile nu se potrivesc de la una la alta. Logic, doar trebuie sa descui doar masin ta.Deci in afara codului pe care telecomanda il transmite ca si cealata identica mai are un cod propriu, pe care producatorul il seteaza la fiecare telecomada, un fel de serie, memorata in EEPROM.Ca sa poti copia o telecomanda iti trebuie un scanner petntru telecomenzi, pe care il vei gasi si in RO la producatoprii de alarme.Acum dupa ce ai scanat acel cod, il poti scrie pe o telecomada noua.

Link to comment
Share on other sites

Problema e simpla si complicata in acelasi timp. Telecomenzile (unele) sunt proiectate a.i. sa se rezove si situatii de genul mentionat mai sus (pierdere). In rest, probabilitatea sa functioneza la doua masini este ca si cum ai castiga la loto 6/49. Exista modalitati de clonare si la nivel de amator a unei telecomenzi, tot ce trebuie sa faci este sa cunosti frecventa pe care emite si proprietarul sa o foloseasca o data (microcontrollerele, bata-le vina!!!). Am gasit o aplicatie cu un AVR care face acest lucru, dar era pt. telecomenzi de la tv, trecerea la cele auto este doar un amanunt. La Dacia mea deocandata nu am nevoie de asa ceva, casetofonul este defect si cum ramane peste noapte sub un copac pana a doua zi au grija porumbeii cu diaree sa mi-o picteze :smt011 (scuze offtopic).

Link to comment
Share on other sites

Ha ha ha

 

Mi-au "shpalit" si mie CDplayerul auto, arata bine, dar cand or fi vazut ce varza am facut in el, in ce hal legasem firele din el, imi era frica sa nu vina cu el inapoi sa ma bata.

 

De atunci am facut sistemul:

http://www.AlarmeEficiente.xhost.ro (din care nu am vandut nici o bucata.)

 

Dupa un an functioneaza impecabil, dar mi-am dat seama ca este un conum inutil de curent.

 

 

Daca Ai Cap Ia-ti Alta (DACIA).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines