Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
Guest mla

intrebare fotodiode/fototranzistor - LED infrarosu

Recommended Posts

Guest mla

din montajele facute de voi ma refer strict la comunicatie in domeniul infrarosu cam la ce distante ati ajuns in dispozitive ?daca e rata mare de succes v-as ruga daca aveti cum sa-mi dati detalii (cod, unde gasesc de cumparat) despre produsele folositecam care ar fi distantele maxime de comunicare in infrarosu ?eu am realizat un montaj si cel mai mult am reusit 20-30 cm ... initial erau cativa mm

Share this post


Link to post
Share on other sites

eu am facut, mai demult, cu un prieten un sistem cu lentile pentru a concentra raza IR ca la laser si mergea si la 30 metri utilizand emitatori obisnuiti (gen led, de 0.5 ron), dar nu ma intrebati schema la sistemul optic fiindca prietenul meu l-a facut, el a pus lentile etc. si sistemul nu a ramas la mine. :yawinkle: E ceva de munca si de calcul pana reusesti sa concentrezi raza, asta daca nu ai ochelari speciali si ca sa iti dau un mic sfat poti folosi o camera, majoriatea sunt sensibile la IR si astfel poti obtine un fascicul IR precis, si poti folosi mai multi emitatori pentru a mari distanta :yawinkle: Multa bafta!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

vreo 20-25m cu receptor TSOP1736 si telecomanda obisnuita, pe lumina normala(fara soare). telecomanda avea 2 leduri, distanta am obtinut-o cu telecomanda in fata senzorului, in lateral are sensibilitate mica.mai multe nu pot sa iti spun, am fost si eu doar curios sa vad cat de bine merge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.