Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider cu congelator FJORD nu porneste dupa dezghetare


Postări Recomandate

Nu va certati domnilor,am inteles eu perfect,am montat inapoi sonda,pe acel releu,am montat papucii in contact,am lasat bagat in priza,vreo 5-6 ore,nimic,nu s-a actionat acest releu,cu usa inchisa,cu congelatorul inghetat.Tot asa,ca inainte ,fara lumina in frigider,deci nu primeste tot frigiderul curent,cind nu e actionat acest releu.Am reglat priza ptogramabila necanuc,ca o ora sa mearga,o ora sa stea frigiderul,bineinteles am impreunat firele de la releu,iar.O sa chem pe cineva,de domeniu,sa il vada.Dar o sa ma mai uit,ca in acest releu,este si un surub,care regleaza presarea venita de la sonda,sa nu fie de acolo,dar poate fii si sonda defectata,pina la urma!

Link spre comentariu

ok. Hai sa recapitulam,, merge non-stop compresorul, nu se opreste, nu face mai putin de 12C in compartimentul frigider, dar ingheata bocna in congelator? Circuitul frigorific are undeva pori ---> a scapat din freon ---> nu vaporizeaza in schimbatorul de caldura din compartimentul frigider ---> termostatul principal(nu cel de dezghetare rapida, cu ala nu ai treaba acum) nu opreste motorul.

Nu-l poti repara fara scule si cunostinte de frigotehnist,,, punct

Link spre comentariu

Scapa freon frigiderul,de aceea nu se mai oprea,si congelatorul inghetat inainte bocna,pe jumatate s-a dezghetat,termostatul era bun.Concluzie:L-am descompletat de ce se putea,si am predat-o lá magazin si am cumparat unul nou!Nu se mai merita sa bagi freon,poate mai scapa iar pe undeva,te costa.Asa,am cinci ani garantie,si asta e!Cel vechi,defectat,m-o servit 15 ani,zi-s facut treaba!Multumesc pt.ajutor tuturor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări