Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
adynis

Pistol cu aer cald

Recommended Posts

referitor la acest produs de exemplu (unul ieftin); Scrie in specificatii de 350 respectiv 500 grade celsius. Eu il pot folosi pentru a topi fludorul de pe spatele unei placute ?

2 aspecte cred ca m-ar interesa: daca se poate folosi pentru scoaterea CI-urilor liptie si daca poate ajuta la "ungerea" unor trasee proaspat create cu cositor pe toata suprafata lor eventual la uniformizarea stratului de cositor (Ca altfel cu letconul arata oribil :d )

Sau pentru asa ceva trebuie neaparat statie cu aer cald ?

Link to comment
Share on other sites

hehe, frumos...In primul filmulet, cu ce substanta da tipul respectiv pe placuta astfel incat duap topire si stergere sa ramana cositorit ? sau cum face acolo?Credeti ca pistolul de aer cald din linkul meu de sus s-ar comporta ca cele din filmulete? sau imi trebuie unul de ... minim 2 milioane cum e pe capodimonte sau in genul ?

Link to comment
Share on other sites

Guest dorumic

am testat eu unul din asta luat din metro si dupa citeva ore de functionat in blana, treapta II sa topit protectia de plastic din jurul tubului din metal de aer cald , daca nu itit iei ceva de firma ca tot cam atit am dat si eu in metro pe unul vreo 60 ron iti iei teapa si nici nu faci nici o brinza cu el .Si vezi ca earul nu iese sub forma subtire, gura de iesire a aerului este mare si te poti arde usor, cauta ceva mai profi, sunt niste scule care sunt mai mici in genul unor stilouri, care aua un genarator de aer cald separat si au dimensiunea tubului de aer cald mult mai mica , aproape cit un pix

Link to comment
Share on other sites

Este suficient sa-l folosesti la 350 grade.Merge si la 500 grade dar trebuie sa te misti rapid pentru a nu distruge componentele.Sunt doua variante de utilizare, pe partea de componente sau pe cea cu lipituri.Pentru a scoate integratele rapid si fara probleme trebuie sa ai grija sa indrepti terminalele componentelor inainte de a sufla aer cald.Daca sunt incalzite bine doar se scutura placa usor si componentele cad.

Link to comment
Share on other sites

m-a cam pus pe ganduri ce-a zis dorumic ...E adevarat ca nu l-as folosi eu ore ... continuu ....dar orishicat :) Ma tenta ideea de a-l avea in casa ca mi se pare util in mai multe cazuri ... Mai reflectez asupra chestiunii :)

Link to comment
Share on other sites

In primul filmulet, cu ce substanta da tipul respectiv pe placuta astfel incat duap topire si stergere sa ramana cositorit ? sau cum face acolo?

Cu ROSOL 3, se gaseste pe la magazinele de instalatii apa/canal/incalzire.Este o pasta ce contine multa "pilitura" de aliaj de lipit. Poti sa gasesti si sub alta denumire comerciala.
Link to comment
Share on other sites

Exista pasta de lipit BGA, care contine pulbere de aliaj de lipit +flux, dar este destul de scumpa si trebuie folosita in scurt timp, depozitarea ei pe termen lung duce la intarirea acesteia.Nu recomand pistolul acela din urmatoarele motive:1. nu e termostatat, adica nu aveti garantia unei temperaturi constante si precise2. temperatura nu se regleaza continuu, ci in trepte3.jetul de aer, de asemenea, nu e controlabil continuu si precis4.e zgomotos5. e dificil lucrul in suprafete mici si directionarea aerului cald intr-un anumit punct.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines