Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Bullix

Verificare si modificare tablou de bord

Recommended Posts

1. Tocmai am dat jos ceasurile de la Dacia mea (1310 TLX cu motor 1.4) in scopul de a-mi verifica mai exact ceasul de baterie si cel de benzina. Cum pot face asta? Problema e ca nici unuia nu i se misca acul deloc. Cele de apa si ulei se misca si indica relativ ok.2. Cum pot inlocui beculetele (martori) cu niste led-uri d'alea ultraluminiscente? As vrea sa pot pune chiar cate mai multe in paralel ca un singur indicator. In fine... va trebui sa inseriez o rezistenta la fiecare led banuiesc, dar cam ce valoare sa aiba? (Si eventual, ce putere?) Banuiesc ca polaritatea ledurilor am sa reusesc s-o nimeresc.Multumesc anticipat. Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Aaa... perfect! :supz: exact ce-mi trebuia... Mersi mult!Acum ramane doar sa caut ca disperatu' un ceas pentru nivelu' de benzina... ca mi-e lene sa-l bobinez :toimonster: sper sa gasesc prin magazine... cel putin bine ca se poate scoate separat...PS: felicitari pentru faptul ca te ocupi de buna voie sa culegi si sa elaborezi scheme cu adevarat utile pentru toata lumea si ca-ti actualizezi site-ul de cate ori se poate.

Link to comment
Share on other sites

Mersi pentru sfat. Asta am si facut. N-am prea verificat eu ce-am luat, insa sa gasesti la 30 de lei un tablou de bord intreg care sa aiba doar martorii toti scosi si in rest sa mearga tot, se cheama curat bulan :supz: Oricum, am scos doar ceasul mult dorit din el si l-am pus la vechiul meu bord la care am inlocuit iluminarea veche pe becuri cu 3 led-uri. Si asta il pun deoparte pentru eventuale piese de rezerva.Numa' bine!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines