Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

niste boxe...


MihaiGSM

Postări Recomandate

dupa vreo luna de munca (cam cate 2 ore pe zi cand se putea) am reusit sa finalizez si eu un proiectul meu.incintele au dimensiunile (per bucata) 50X40X40 cm.sunt echipate cu woofere de masina marca coustic cu urmatoarele specificatii:- putere nominala: 250w (program 500w) - impendanta: 4 ohmi - SPL: 95db - banda de frecventa: 28hz-1500hz - diametru: 12 inchAm folosit niste drivere "no name" (deocamdata), dar care scot frumusel insa le cam lipseste SPL-ul, atasate la hornul unor twetere piezo la care le-am decupat "pastila".niste pareri ar fii binevenite avand in vedere primul meu proiect de dimensiuni mai mari ca sa zic asa. :smt003 scuze de calitatea pozelor!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

se aud binisor, insa le cam lipsesc inaltele. sunt in cautare dupa niste drivere care sa coboare pana la vreo 2000hz.in schimb basul e destul de puternic (datorita SPL-ului).am reusit in combinatie cu niste incinte mai mici pe,care le-am taiat pe la 2000hz cu niste filtre, si cu un amplificator home-made cu TDA 7294 de 2x100W (dat pe la 3 sferturi din volum)sa duc o nunta intr-un local de cam 80 m patrati( erau vreo suta de persoane). :smt003

Link spre comentariu

Ai lucrat frumos,ingrijit dar in privinta sunetului am dubii.Wofer de 12" hifi sa dea medii :toimonster: .Eu cred ca iti trebuie 3 cai pt ca driver sa coboare la 2k iti trebuie cu bobina de 2,5-3" si joasele alea trebuiesc taiate pana in 0,7-0,8k.Pt galagie merg probail si asa cu un tw/driver.Din lipsa mediilor /inaltelor ti se pare basul prea puternic,pt, ca doar aia reproduc mai bine.Diam tubului de asemenea este/pare cam mic.Spl-ul woferului si banda reprodusa chiar si la -10 iar nu se prea inteleg. Iar tda-u ala are 2x60w Pmax.Atasarea unor incinte mai mici pe post de sateliti este o idee f buna..Astfel poti regla nivelui pe fiecare si nu vor mai fi diferente intre joase si inalte.Bafta in continuare.Asa se capata experienta si timp poate o sa faci si ceva superior.

Link spre comentariu

sale bine, dar ca sa fiu circotas ar fi bine sa-i spui lemnarului la urmatorul proiect, sa taie fata cu fibra pe vertical. asa se lucreaza. sau ma rog asa am vazut majoritatea. oricum e bine! si e bine ca ai facut ceva si esti tu multumit de ele. spor la treaba!!!

Link spre comentariu

Arhivat

Acest subiect este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări