Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ctepeo

Estonia 2

Recommended Posts

Ce parere sa avem? Foarte buna!E unul din aparatele de clasa superioara fabricate de industria socialista si costa o caruta de bani (240 de ruble erau bani grei).De modificat banda UKW nu e imposibil dar daca nu o face o persoana cu experienta si cu scule adecvate mai bine sa ramina asa cum e.Daca ai asa ceva, sa-l stapinesti sanatos!

Link to comment
Share on other sites

Trebuie specificat ca banda de frecvente redata e raportata la receptia pe UUS care e limitata la 15kHz, deci nu e exclus sa redea mai sus, dar neavind sursa de semnal mai buna in epoca, (magnetofoanele erau tot cam pe acolo sau chiar mai jos, iar pick-up-urile cu doza magnetica erau rare, iar cele cu doza piezo erau singurele mai rasarite ca frecventa dar proaste ca liniaritate) asta s-a trecut in prospect.

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea este ca se merita chiar si daca nu merge deloc, se poate repara/restaura daca este cit de cit complet.Etajul final audio este PP cu doua 6P14P. Mai are un traf de iesire separat pentru inalte ("satelitii" care se vad in una din poze). Banda redata (65-15000 Hz) e suficienta si pentru CD-urile de azi.

Link to comment
Share on other sites

Am avut unul facut numai cu condensatori militari, cum se vad unii cenusii si cu treceri de sticla la capete intr-una din poze. Ala era facut la Riga, altele cu alte piese au fost facute si in alte parti din URSS.

Link to comment
Share on other sites

zal, cum era aparatul?

Era numai sasiul + pick-up-ul, ca asa l-am luat din tirg. Nemaiavind cutie, trebuia sa ai mina fina la acord. La momentul respectiv, cam acum 10 ani, nu mi-a facut mare impresie. Nici nu m-am ocupat serios de el.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines