Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa polizor inalta frecventa


Postări Recomandate

Se folosesc in locuri unde trebuie izolatie galvanica , din cauza pericolului de electrocutare ( umiditate etc . ) . Am reparat pe vremuri o masina de lipit conducte de gaze - apa , cu acelasi gen de alimentare . In afara de utilajul respectiv , avea si anexe : pikamer , polizor unghiular , freza etc . Avea grup electrogen propriu ( motor diesel HATZ ) , trifazat , cu tensiune redusa si frecventa ridicata . Mai sant asemenea utilaje , gen masinile de tuns ovine etc .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Daca pe mine ma intrebati , dom' Victor , da ! Toate chestiile erau electrice . Ma rog , masina de lipit avea si hidraulica ... dar pompa de presiune era electrica , tot cu alimentare atipica . Toate erau trifazate , tensiune scazuta si frecventa ridicata . Pana si prizele de conectare erau atipice ... din motive de " compatibilitate " . Adica sa evite conectarea accidentala la retelele clasice . Ma rog ... patronul era incantat ... si ( doar ) pentru rezolvarea electrosecuritatii , cat si pentru faptul ca sculele electrice nu puteau fi " imprumutate " pentru lucrari domestice , iar grupul avea contor de ore de functionare ( ma rog , o " cutie neagra " ce monitoriza mai multe chestii , in afara de controlerul pentru efectuarea sudurii ( lipirii ) conductelor , care elibera si buletine cu parametri ... cine a lucrat sau lucreaza cu utilaje gen RITMO stie ce vreau sa spun ) .

Link spre comentariu

Eu am vizitat cu ceva treaba , in alta epoca , o fabrica , ceva mai speciala.

Am remarcat faptul ca majoritatea uneltelor erau conectate la o retea de aer comprimat , de atunci am avut impresia ca aia este cea mai buna solutie tehnica ... ofera separatie galvanica maxima :) si o masa mai mica a uneltei respective , deci mai usor de folosit de catre operatorul uman .

Scuze pentru offtopic .

Link spre comentariu

Masina de care vorbesc avea si plita ... o chestie ca un fund rotund , acoperita cu ceva gen teflon , cu rezistente de incalzire , termostat etc . Pe ea se incalzeau conductele fasonate " fata dreapta " , niste zeci de minute pana la topire , dupa care plita se indeparta si conductele se presau , controlat ca timp si forta de apasare , pentru imbinare . Deci trebuia neaparat " electric " , plita avea cativa KW .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am vazut tot asa ceva model Bosch ( motor tot la 200Hz dar tensiunea de lucru era 200 V ) cu ceva adaptare pentru aschiere, era alimentat cu un convertizor de frecventa ( alimentat din 400V trifazat ). Din curiozitate am desfacut "cutia alimentatorului " sa vad cum e facuta conversia , avea comanda de "pornit " a convertizorului trasa direct la butonul polizorului ,

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări