Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte acustice cu difuzoare de 10 inch, va rog sfaturi, pareri.


Postări Recomandate

In functie variatia impedantei difuzorului de joase , se modifica oarecum frecventa de taiere si SPL-ul perceput din difuzorul de inalte , dar nu oricum , ci cu " fainoșag " :) adica se realizeaza un fel de loudness variabil , dar fara constante de timp variabile .

Apare un sunet extrem de placut de tipul sunetului obtinut din difuzoare full range , amplificate cu amplificatoare cu lampi SE .

Fara gluma !

Link spre comentariu

 

@corneillus - nu ai spus ce vrei sa faci cu boxele odata ce vor fi gata, adica vrei sa le folosesti pt auditie in camera, sa fi e monitoare in studio, sa mergi cu ele la gratar, etc.... Nu de alta, dar asta e un aspect foarte important cand construiesti niste incinte.

 

As vrea sa le folosesc pentru auditii in camera. Studio... nu e cazul la mine. Gratar... putin probabil dar nici nu exclud in totalitate.

Difuzoarele cunoscute sub denumirea McKenzie au fost vandute si in Romania , imediat dupa '90 , prin intermediul distribuitorului Monacor Romania .

Desi erau difuzoare mai performante decat chinezariile din prezent (e aprecierea mea ) , sa nu iti faci sperante prea mari , tot in China au fost fabricate .

 

Asa arata difuzoarele... scuzati praful de pe ele!

https://postimg.org/image/azuffm6ud/

https://postimg.org/image/kke22i3w5/

posibil sa fie facute si in China, dar pe astea scrie Made in England.

Link spre comentariu

Sau te inspiri din schema filtrului urmator , ofera rezultate audio senzationale :

 

filter1.gif

Ai o astfel de schema minune si pt 3 cai ? Sa zicem ca la valori as mai putea sa ma joc si eu. Mi s-a parut interesant ce ai scris in postul 16 si mai am o pereche de Dual172 pe care vreau sa o resuscitez.

 

Asa arata: http://www.dtown.co.il/forum/threads/dual-cl-172.39832/ dar tweeterele sint noi identice cu cele originale .

Si asta era schema originala dar deja am modificat-o dar tot nu-s multumit cum suna: http://dual.pytalhost.eu/cl122s/122-08.jpg

Am pus link-urile ca sa nu se creada ca glumesc.

 

ps: corneillus te rog sa nu te superi ca am postat pe topicul tau dar asa se poate intelege mai bine despre ce vorbesc.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Istoria difuzoarelor englezesti e destul de interesanta. G Briggs, fondatorul Wharfdale a avut niste carti in care isi povestea reusita lui si cum a reusit sa castige peste concurenta.

 

Goodmans, a fost peste Celestion. Aveau propria lor linie tehnologica si camera anecoida. Sasiurile pentru multe din produse erau facute in fabrici separate, de unde se aprovizionau mai multi fabricanti de difuzoare. De aici unele similitudini.

 

Daca nu gresesc, chiar Goodmans a fabricat anumite difuzoare Celestion. Acum cred ca e Eminence care le face sasiurile. Ei facand doar montaj.

Link spre comentariu

Eu am prezentat o solutie ( cu siguranta cvasinecunoscuta pe la noi ) ce ofera rezultate audio deosebite , dar probabil ca exista si alte scheme de filtre pasive ce ofera rezultate bune .

Candva , am ramas impresionat in mod placut de niste incinte Pro ( tip satelit ) de la Cerwin Vega ( de tip front loaded horn dreptunghiular , 10" + 1" ) , cu un filtru pasiv probabil asemanator cu schema recomandata anterior , adica folosind o singura bobina si cateva alte componente pasive RC .

Incinta respectiva , in 1996 , era o referinta pentru mine si restul audientei , genera un sunet cald , placut , neobositor , tipic unei auditii de inalta calitate .

Imi amintesc cu drag acel tip de sunet ...

Link spre comentariu

As vrea sa le folosesc pentru auditii in camera. Studio... nu e cazul la mine. Gratar... putin probabil dar nici nu exclud in totalitate.

Asa arata difuzoarele... scuzati praful de pe ele!

https://postimg.org/image/azuffm6ud/

https://postimg.org/image/kke22i3w5/

posibil sa fie facute si in China, dar pe astea scrie Made in England.

 

In opinia mea, daca doresti sa faci auditii in camera, esti pe o pista gresita cu aceste difuzoare....

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări