Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif. Mos-fet 200w

slave2anubis

Recommended Posts

Vreau sa fac si eu un amplif de in jur de 200w cu mos-feti.... am si o schema dar nu o pot posta chiar acum e ceva simplu cu mos-feti "laterali" cica (nu stiu ce inseamna asta) scria pe schema k nu merge sa folosesti irfp240-9240 ca nu merge... lasa ca postez maine schema. Daca aveti alte propuneri bagati fara nr. :supz:

• Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• slave2anubis

7

• Sharky

6

• andiy

2

• Dj_Dog

2

Uite ca ai un sticky la sectiunea asta cu scheme.Eu as alege ipa400/av400, e simplu de facut si merge bine.PS: am vrut sa raspund eu primul, dar se pare ca m-a intrecut sponsoru Mitica. Ii fac o bere si cu aceasta ocazie. :partyman: :weedman:

finalii sunt mosfeti laterali.Sunt scumpi si poate ai norocul sa gasesti unii falsi. :toimonster: La banii aia iti faci un av400.2sa si mje nu-i inlocuiesti cu nimic ca se gasesc cam peste tot.

Oare de ce is asa scumpi? Yo am un AV400 cumparat (am dat 1 mill pe el) dar nu are rost sa folosesc un amplif cu 4 perechi de finali la o tensiune asa mica (2X55Vcc) deci mam gandit sa fac aia de la sticky (160W) numa cu o pereche de finali, intrebare nu se incalzesc in 4 omuleti? :smt007

ca-s speciali pt audio, deci au domeniu restrans de utulizare. irfp240 e de uz general se fabrica in cantitati mai mari, costuri de productie mai mici..etc.Fa av400 si ii pui doar 2 perechi de finali. Va merge linistit si in 4ohmi.

totusi mi se pare mai simplu ala de 160W nu? nu are atatia tranzistori :smt005 Daca cineva la facut si vrea sa-si exprime parerile nu ezitati...

nu e mult mai simplu.Daca ti lene sa lipesti 2-3 tranzistori in plus si cateva rezistente o sa iti fie lene si sa construiesti un amplif de la cap la coada asa ca mai bine ia unul gata facut si te va scuti de bataie de cap.Voi mergeti dupa principiul: las ca merge si asa. Daca tot faceti ceva atunci faceti direct ceva calumea.

are dreptate sharky.mie mi se pare ca e mai provocator un amplif mai complex.Si mai e si satisfactia ca dupa ce lai facut mai merge brici............sau o iei de la capat. Dar nu poti sa scoti mari performante cu 2-3 componente

Guest Vasile

Voi mergeti dupa principiul: las ca merge si asa. Daca tot faceti ceva atunci faceti direct ceva calumea.

Si dupa aia incep sa injure pe aici ca au nu stiu ce probleme :smt003

Daca tot esti chitit pe amplificatoare cu laterali vezi AICI o schema cu toate explicatiile. Sau daca nu, urmareste topicul si o sa gasesti o alta propusa de Vasile, mai buna. Poate mai gasesti si pcb.

Finalii nu se pot inlocui cu IRFP240/9240? :smt005 (au putere mai mare)si 2SK2221 ate doar 100W si cu doar doua perechi de finali scot 200W??