Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
x_dadu

bug la AVR !!

Recommended Posts

mi s-a intamplat cu un ATmega8. Am pus in eeprom o tabela de caractere care sa le afisez pe un lcd de nokia3310. Alimentarea am facut-o cu maxim 4V ca sa nu daunez lcd-ului . Plusul alimentarii il puneam cu un crocodil de la o sursa reglabila cu 317. Cand il conectam avea probabil efectul unui contact de releu care oscileaza si se altera informatia din eeprom. Astfel anumite caractere, unde se alterase informatia, apareau deformate sau cu pixeli aprinsi aiurea in cadrul caracterului. Dupa intreruperea alimentarii era la fel, deci se altereaza permanent locatiile de eeprom. Trebuia astfel reprogramat. Am banuit la vremea respectiva ca era din cauza ca sub-alimentam procesorul dar am citit recent nu mai stiu pe ce forum ca este ceva cunoscut la AVR. Sa fie un bug acest lucru ? Vi s-a intamplat si voua ? Binenteles ca cu sau fra BOD e acelasi lucru .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa stii ca e posibil sa fie de la tens de alimentare totusi. Daca nu e atmega8L adica low voltage si e atmega normal scrie sa il alimentezi intre 4.5 si 5.5 parca E posibil ca integratul sa nu isi poata genera intern tensiunea de scriere a flashului care e undeva la peste 10 volti si apare corupere

Share this post


Link to post
Share on other sites

ai mai putea imbunatati acest aspect, punand un condensator de 10n chiar pe pinul de alimentare al mcu (decuplare). In plus, subscriu la o tensiune de alimentare corespunzatoare datasheetului.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest costas

Foloseste BOD (intern) sau pune-i un circuit extern de supraveghere de tensiune.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pai este fara L si evident ca si eu tot pe seama subalimentarii am pus fenomenul, deaia nici nu am incercat efectu si cu alimentare de 5, numai ca am citit undeva pe alt forum cred ca la intreruperi repetate a alimentarii se corup datele din eeprom, si nu era subalimentare acolo. Abia atunci miam adus aminte de ce patisem eu . Acolo se spunea ca ar fi un bug al atmelului cineva ar fi trimis si mail catre Atmel . Ma gandeam ca stie careva ceva. Deocamdata sunt in "pauza" cu electronica :smt003 caldura o fi de vina, dar voi testa un avr si cu alimentare de 5vcc cand oi avea chef.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.