Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor LG flatron fara imagine


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Voi vreti ca la fiecare amator aparut sa se explice de la capat functionarea dispozitivelor, circuitelor electrice.

Este scris pe forum cam despre orice, numai sa cautati.

Eu am aratat cum se masoara lampa cu osciloscopul si chiar cu un instrument cu ac. Nu mai spun de un fel de voltmetru cu cateva led-uri care memoreaza valoarea de varf exact cum fac vu-metrele la casetofoane/ amplif audio. Dar trebuie sa povestim saptamanal sa afle toti. Se genereaza o tensiune mare pt a fi sigur ca amorseaza o gama larga de lampi de o anumita lungime. Cand se amorseaza apare un curent care este citit de integrat si mentinut la acea valoare. In acest regim tens pe lampa scade la cateva sute de volti.

Anomalii: lipsa lampa, tensiunea in secundar prea mare si se poate strapunge secundarul. Integratul citeste o valoare max si dupa un timp opreste invertorul. Alta anomalie, emisie mica. Daca curentul nu ajunge la o valoare integratul da din nou comanda de stop. Aceste comenzi se dau dupa un timp setat de un RC de aceea se aprinde pt 1 sec ecranul. Uitasem, acele anomalii apar si cand cond de pe 12V sunt umflati nu numai la defectare lampa sau scurt secundar traf. E foarte complicat cand incepi cu depanatul si invatatul lasi pe mai tarziu, daca se poate fara. Noi invatam din reviste lunare, acum aveti instantGoogle si diverse forumuri si tot intrebati la fiecare lipitura.

Link spre comentariu

E adevarat ca nu inteleg pe deplin modul de functionare al monitorului si ca pe google exista o cantitate mare de informatii, vaste si diverse, dar fara sa fi trecut printr-o facultate care se pupa cu electronica sau sa imi fi explicat cineva cate una alta evident ca nu inteleg multe sau nu stiu "spiluri ascunse de mesteri". Asta e daca am luat-o pe alt drum. Imi cer iertare daca v-am consumat inutil din timp sau plictisit cu intrebari de amator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări