Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest donpetru

Inductanta unui difuzor

Recommended Posts

Guest donpetru

credeti ca acesta ar fi mai bun? http://www.telecomenzi.ro/image.php?id=3268ce parere aveti?

In general, difuzoarele care prezinta o inductanta specifica a bobinei mai mare de 1mH sunt bune pentru reproducerea frecventelor medii si mai putin a frecventelor joase. Totusi, difuzorul recomandat se preteaza intr-o incinta bass reflex sau inchisa, pe doua cai modesta si ieftina, asa pentru buzunarul studentilor. Totusi, "daca dispui de bani mai multi" merita sa cumperi un difuzor "ceva mai serios".NUMAI BINE
Link to comment
Share on other sites

In general, difuzoarele care prezinta o inductanta specifica a bobinei mai mare de 1mH sunt bune pentru reproducerea frecventelor medii si mai putin a frecventelor joase.

E invers.Cand inductata e mai mare mediile dispar.
Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

donpetru wrote:

In general, difuzoarele care prezinta o inductanta specifica a bobinei mai mare de 1mH sunt bune pentru reproducerea frecventelor medii si mai putin a frecventelor joase.

E invers.

Cand inductata e mai mare mediile dispar.

Sharky:

inductanta mare - val. efectiva curent mica - frecvente mai mari de 1kHz;

inductanta mica - val. efectiva curent mare - frecvente mici sub 1kHz.

 

Deci.... :smt006

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

ok, atunci presupun ca un driver de inalte are o inductanta de cel putin 10mH ca sa poata reproduce corect ce e peste 10kHz.Deci...

Nici chiar asa...10mH :smt003
Link to comment
Share on other sites

Cu cat e inductanta mai mare cu atat atenuarea pe medii va fi mai mare.Difuzoarele de midbas care au o inductanta mica scot si mediile cum trebuie, deci sunt bune in incintele de 2 cai. Vezi inductanta lui E15-350N care e bun in fullrange pe 2 cai.

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

Sa repetam sa vada toata lumea:

Un driver pt inalte are inductanta mai mare ca o medie, care la randul ei e mai mare decat la un bas.

Asta vrei tu sa zici?

Sharky, nu chiar asta vreau eu sa zic. Nu este o definitie universal valabila, deoarece modul in care au fost testate si masurate inductantele ambelor difuzoare (nr. joase si inalte) nu sunt aceleasi in ceea ce priveste frecventa test. In al doilea rand, comportarea unui difuzor intr-o incinta este alta de unde si la o anumite frecventa se poate obtine o anumita valoare a inductantei care difera de valoarea prescrisa de producator in specificatii. Spre exemplu, la difuzoarele de joase, in domeniul de frecventa unde se pune cea mai mare parte a energie corespunzatoarea inregistrarii celui mai mare varf de curent prin bobina, inductanta difuzorului poate sa reprezinta a zecea parte din valoarea prescrisa de producator in specificatii chiar daca ar fi sa comparam cu inductanta unui driver, inductanta acestuia nu difera cu mult de inductanta difuzorului de medii+joase. Totusi, comportarea in incinta fata de conditiile test este diferita iar valoare inductantei difuzorului variaza proportional cu frecventa tensiunii sau curentului direct aplicata bobinei lui.

In general, cu cat valoarea inductantei este mai mare cu atat mai mare va fi atenuarea raspunsului difuzorului la frecvente medii (daca ar fi sa ma refer la un difuzor medi+joase, spre exemplu).

 

NUMAI BINE

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines