Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
overdrive

Va mai amintiti de filmul pentru copii ''Arabella''?

Recommended Posts

Parca era produs in Cehoslovacia.

Mai tin minte ca era un personaj cara se numea Rumburak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adevarul (placut sau nu) este ca generatia care se mai ocupa de electronica este cam de varsta necesara pentru a fi vazut respectivul serial, sau "Patru tanchisti si un caine" cred ca tot de prin Polonia/Cehia venea...

 

Noile generatii nu mai au motivatia de a face ceva cu manutza lor, mai bine castiga altfel bani si isi cumpara ceva industrial.

In plus, tot mai multe aparate/masinarii au devenit "aruncabile" adica nereparabile, este mai ieftin sa iei varianta noua... asta cu totala indiferenta fata de risipa si poluare. Basca, ce cumperi nou va fi si el cu fiabilitate redusa, ca doar este aruncabil...

Cine le mai poate/se pricepe sa le repare, trage cu maxim de efort de cate un exemplar vechi, din cele bune si care "dureaza o viata" chiar daca nu mai exista piese de service...

 

Asta este.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai isi aminteste cineva emisiunile de la TVR , duminica dimineata , prezentate de Liviu Macoveanu ? Erau prezentate montaje , cateodata concursuri etc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, urmaream acele concursuri de electronica. Cam de pe acolo am prins microbul acesta.

 

Sau cine isi mai aduce aminte de seriale precum: Pierduti in spatui, Invadatorii, Planeta gigantilor, Cojak, Sfantul, Colomba, Norii negri, Delfinul Flipper, Daktari. etc. etc..

Edited by PINTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai ca ma faci sa plang... :rade:

 

Cand le vedeam atunci erau captivante... si erau maximum ce era disponibil...

Daca insa le revezi acum, cand ai acces la de toate :95 - parca este chiar mai bine sa nu revezi, sa le lasi acolo in amintiri, unde erau mai bune decat sunt defapt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aici iti dau dreptate dar, sunt filmele copilariei. Am crescut cu ele.

Sa nu mai vorbim de marii actori de atunci: Fernandel, Bourvil, Toto, Stan si Bran, Chaplin, Clint Eastwood, John Waine, Lex Barkher, Piere Brice........

 

E greu sa ii dai uitarii. Fac parte din copilaria noastra. Asa proaste cum par acum, la timpul lor, aceste filme, cu acesti actori ( si nu numai) au fost niste capodopere de arta..

Edited by PINTI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Era un film serial SF,la Tv, UFO parca se numea. Asteptam cu nerabdare, duminica, sa-l vad.

Prin anii '63-'64, am vazut la cinematograf un film de desene animate,alb-negru, extraordinar de frumos,Gulliver in tara piticilor, produs de Walt Disney. Apoi la TV filmele seriale,Razbunatorii,Campionii,Sfintul,etc,etc. Frumoase vremuri!

Edited by GEO 53 BN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stiti ca pina prin anii '73-'74 erau la moda filmele cu cow boy. La un moment dat s-a luat(la nivel inalt) hotarirea, ca filmele in care era promovata violenta,sa fie interzise. Cinematografele erau aproape goale. Rulau doar filme produse in tarile socialiste,preponderent rusesti.

Nu demult, am gasit (si cumparat) de la un stand stradal, cartea, Calatoriile lui Gulliver,Povestea unui poloboc si alte satire, aparuta in '85.

Edited by GEO 53 BN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu cred ca, in anii respectivi, s-a facut o restrictie pentru filmele care promovau violental.

Ne aducem aminte, cu placere, de marile filme de razboi amaericane, din acei ani,care durau 3-4 ore: Adio arme, Ziua Z, Tunurile din Navarone, Uraganul vine de la Navarone, Acolo unde se avanta vulturii, Pearl Harbour, Duzina de ticalosi, Batalia din Ardeni, Monte Casino....etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Western - urile au fost interzise expres de elena ... n - avea treaba cu violenta . Erau decadente ... si promovau ideea ca omul isi poate face dreptate , sa - si apere proprietatea , pamantul etc . S - a intamplat la o plenara cu continut predominant " cultural " ( am sa caut exact numarul si anul ) . Atunci au cazut multe chestii , inclusiv carti de Augustin Buzura , Marin Preda etc . Ideea era sa se promoveze " realismul socialist " ... inclusiv Sergiu Nicolaescu a facut un film in care era director si factotum la un combinat metalurgic care depasea planul cu 200 la suta etc . A aparut CCES , care taia si spanzura in domeniul " culturii " , nimic din audiovizual , carte scrisa si arte plastice nu aparea fara " viza " , semnatura finala era a tovarasei . Nu se obosea cu examinarea operelor , avea consilieri " de incredere " , dedicati cauzei si moralei socialiste , care dictau ce si cum . Dar asta este o alta discutie , se poate aprofunda .

Edited by gauss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...