Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest kraft123

Modificare programator SUNROM

Recommended Posts

Guest kraft123

Am incercat sa modific schema programatorului SUNROM in ideea de a renunta la soclul ZIF si a monta doar un soclu cu 18 pini. Sunt incepator in programarea PIC si ma gandeam la simple teste cu un 16F84A pentru a intelege care-i treaba. Problema este ca nici cu schemele electronice nu prea am avut de-a face (sunt programator) astfel ca am anumite neclaritati. Chiar daca am citit datasheet-ul PIC-ului tot nu am reusit sa inteleg prea clar cum trebuiesc realizate legaturile la PGM si MCRL (direct). Poate cineva sa-mi arate cum ar trebui realizate modificarile dpv electric astfel incat sa exclud ZIF-ul si sa-mi fac legaturile la soclul cu 18 pini si eventual si sa nu se arda tot? De trei zile stau pe el, sunt la al doilea programator (primul a suferit un soc javascript:emoticon(':weedman:')Weedman) si cred ca ma depaseste. N-as vrea sa-l "rezolv" si pe al doilea! Cred ca o sa trebuiasca sa cumpar si inca un PIC!

Link to comment
Share on other sites

Urmatoarele conexiuni se refera la conectorul de programare CN2 si pinii de la un 16F84A 18 pini PDIP:PGC - 12 (RB6)PGD - 13 (RB7)VDD - 14 (VDD)GND - 5 (VSS)MCLR - 4 (_MCLR)Cu alte cuvinte, legi pinii respectivi de la CN2 la pinii unui soclu de 18 pini in care vei pune PIC-ul de programat.Cam aceeasi idee e valabila pentru orice PIC (pentru High Voltage Programming).

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Stiti ceva de programatorul asta? E bun de ceva? Are incompatibiltati (versiuni OS)? Nu de alta dar sa nu ma mai chinui degeaba!

Link to comment
Share on other sites

Nu, nu e normal (... sa ai 10V pe PGD).Tensiunile sunt:Vdd = 5VMCLR = 13VPGC, PGD = 0/5V sunt impulsuri mai greu de... masuratGND = 0VEvident presupunand ca voltmetrul e conectat la GND :)Nu-mi plac programatoarele seriale, dar asta e o chestie subiectiva: nu am un asemenea port pe computer :)

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Ma gandeam ca nu este normal! In legatura cu porturile am gasit schema asta mai repede (2-3 ore de navigare)! Pe paralel am inteles ca sunt probleme iar pe usb nu am gasit! Oricum momentan imi trebuia ceva pentru teste! Mi-a mancat o gramada de timp realizarea electrica si inca sunt in balarii pe segmentul asta (...10V)! Sper sa depasesc momentul electic si sa trec la partea la care ma pricep (programarea)! Mersi pentru lamuriri!

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Trebuie sa inteleg catusi de putin si partea electrica oricat nu mi-ar conveni caci si daca programezi PIC-ul ce faci cu el dupa? Nu trebuie bagat intr-o schema? Nu-mi imaginez ca o sa stea tot timpul vreun electronist dupa mine cand am eu chef si timp fie el si prieten! Daca nu inteleg partea electrica la nivel macar elementar devine o cauza pierduta! Trebuie sa fii practic un programator electronist (sau invers) ca sa te poti manifesta!

Link to comment
Share on other sites

Guest kraft123

Apropo, ai idee de ce as putea avea 10V pe RB7? Am masurat piesele de pe parcurs pana in serial si in afara de condensatorul ala restul pare in ordine!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines