Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest dj_fly02

condesatori 80.000mF

Recommended Posts

Guest dj_fly02

salut baieti am si eu o intrebare am 2 condesatori de 80.000mF/40V as putea sa-i folosesc la un amplificator pe alimentare pe filtraj?

 

mutat de niq_ro pt. ca e vorba d eo alimentare, chiar dac aa unui amplificator

Link to comment
Share on other sites

la tensiunea aia o sa scoti maxim 200 de W .. eventual poti face 4 amplificatoare si aceea sa fie filtrarea :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

La o tensiune de alimentare de +/-40VDC nu poti sa scoti mai mult de 100W pe 4Ohmi la un coeficient de distorsiuni acceptabil incadrabil in standardul Hi-Fi. Capacitatile de filtraj in aceasta situatie nu vor depasi 100000-15000uF pentru un montaj stereo. Capacitatilor de filtraj de 80000uF/40V sunt recomandate pe ramura de alimentare la o tensiune de circa +/-35VDC a cel putin patru module de amplificatoare audio.NUMAI BINE

Link to comment
Share on other sites

Inainte de a le folosi ...incearca sa le verifici si sa le masori.Deasemenea in paralel cu acestia este recomandat sa folosesti condensatori cu capacitati mai mici.De multe ori ...inima unui amplificator consta in transformator si in condensatorii de pe alimentare.Cum zice "donpetru"...15 000 la 40V ar fi suficient pentru un stereo.Eu sunt pentru iesirea din tipar cu formule si calcule....si zic 80 000/40V sunt excelenti pentru un amp(atentie la curenti)...de fapt pentru orice amp....la aceasta tensiune de alimentare.Ar mai trebui adaugat ca o conditie ar fi si viteza lor de incarcare.Sunt ampuri in clasa A cu cite 160 000uf si se pare ca suna superb. :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

am o intrebare la care deja ii cam banuiesc raspunsul... nu gasesc conzi cu valori mai mari de 1.000 MF care sa suporte 100Vsi as avea nevoie de 20.000 MF pe 100Vpot inseria conzii ca sa suporte tensiuni mai mari?de exemplu am 2 conzi de 10.000 MF pe 63V, daca ii inseriez(la fel ca bateriile, + legat la - ) vor fi equivalenti cu un cond de 10.000 pe 126V sau 5.000 pe 125V? ceva imi spune ca conzii nu se inseriaza.. dar intrebam si eu...

Link to comment
Share on other sites

Problema e ca la inserierea cond. de filtraj e bine sa se puna si rez de echilibrare in paralel pe ei. Asta ca sa se imparta tensiunea cit de cit in mod egal pe ei. Un mic avantaj ar fi ca se micsoreaza toleranta cond. obtinut.

Link to comment
Share on other sites

Inca nu am gasit conzi de 100V.. chiar toata lumea isi face amplificatoare?? nici la conex nu mai au, nici la vitacom, nu mai stiu unde sa mai caut, am fost si la magazinele de specialitate din cluj (vitacom si econix) altele nu mai stiu :(Nu stie nimeni un site de unde pot comanda online?

Link to comment
Share on other sites

Multumesc :supz: 1.Am vazut in unele scheme de redresare pt amplif cate 2 rezistente puse in paralel cu cei 2 conzi de pe alimentare. Ce rol au cele doua rezistente? sunt aceste rezistente necesare?2. Pt 2 module ipa400 alimentate in comun + o filtrare comuna de 28000uF pe ramura(56000uF total) care ar fi valorile recomandate pt aceste rezistente(putere,ohmi) si care e pozitia lor ideala?3. Voi pune 6 perechi de conzi de 4700uF. Punctul de ground comun "star" unde sa il fac? :a.pe primii doi conzi(inspre traf)b.pe ultimii doi conzi(spre modul amplif)
Link to comment
Share on other sites

Guest donpetru

1. Aceste rezistente sunt necesare pe capacitatii de filtraj de valori mari (peste 10000uF) pentru a ajuta la descarcarea acestora atunci cand din anumite motive cad sigurantele pe partea de alimentare a amplificatoarelor dar si pentru a obtine un regim tranzitoriu "in tensiune mai usor" pentru capacitatii si un regim in curent "mai usor" pentru redresor" in timpul conectarii redresorului+capacitatii+trafo la retea. 2. min.10k-5W3. Punctul de masa este mediana infasurarilor secundare. Aici ai sa conectezi "mediana" capacitatilor de filtraj, punctul de masa a celor doua amplificatoare si tot aici ai sa conectezi punctul "-" a difuzoarelor (sau a mufelor de iesire la care se conecteaza difuzoarele).

Link to comment
Share on other sites

3. Punctul de masa este mediana infasurarilor secundare. Aici ai sa conectezi "mediana" capacitatilor de filtraj, punctul de masa a celor doua amplificatoare si tot aici ai sa conectezi punctul "-" a difuzoarelor (sau a mufelor de iesire la care se conecteaza difuzoarele).

Da, asa aveam de gand sa fac, dar mediana capacitatilor de filtraj va fi destul de lunga ~ 18cm deoarece voi pune 6 perechi conzi (total 12) si vreau sa stiu daca punctul in care leg si gnd-ul de la difuzoare si toate celelalte gnd-uri.. sa il fac pe mediana de pe primii conzi sau pe ultimii? Am avut destule probleme in trecut cu brumul si acum vreau sa fac legaturile perfect.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines