Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare aparat sudura


Vizitator Savada Doru

Postări Recomandate

Am unul identic, l-am luat în ziua deschiderii Dedeman la Craiova cu 150 Lei. Pentru mici interveții e numai bun, trebuie să-i lași pauze de răcire, altfel decuplează protecția termică. Eu l-am luat pentru suduri de întreținere sau reparații, pentru lucrări serioase am altul, care trebuie cărat cu căruciorul....

Poți suda bine cu el, datorită reglajului continuu cu șunt magnetic, dar din cauza tablei subțiri și neranforsate a carcasei, e foarte zgomotos. Eu îl așez uneori culcat pe o parte, sau pun ceva greu pe carcasa lui, ca să nu zbârnâie și în gol....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu te complica cu second-hand, astea cu invertor au durată de viață limitată. După un număr de suduri, la astea cedează invariabil tranzistorii invertorului, cu cât e mai uzat cu atât e mai riscant. Pentru casă nu trebuie musai invertor, după ce prinzi ceva experiență vei putea suda orice dorești și cu transformatorul cu șunt magnetic reglabil. Eu am o matahală veche de transformator cu prize fixe, dar am reușit să sudez și un bolț într-o broască de ușă, cu electrod de 2,5mm pe treapta cea mai mică.Invertorul e bun pentru firme sau sudori care fac din asta un profit, nu pentru suduri ocazionale.

Link spre comentariu

nu pentru suduri ocazionale.

Este si nu este, asa bine mi`a prins invertorul cind s`a rupt o clema de la rama usii de la teracota, normal ca era fonta.

S`a intimplat seara cind pas de mai gasesti pe cineva sa te ajute si a cazut usa cu tot cu rama, bineinteles ca mai erau 2 rupte, cind s`a rupt si a 3`a nu

a mai stat rama la loc.

Noroc cu invertorul si ceva electrozi Ni.

Link spre comentariu

Cele mai ieftine sunt acestea cu transformator (mari si grele) si sunt limitate uzual la electrozi supertit. Nu le puteti folosi la superbaz sau daca nu aveti destula practica la sudura. Am si eu unul asemantor de 160A si, la 17kg si cablurile de sudura de 2m si cel de alimentare de 2,5m, este cam limitat la deplasare sau sudura la bolta de vita de vie, de exemplu. Tentatia la acesta, pentru un incepator, este sa creasca curentul de lucru pentru a obtine un arc stabil in dauna calitatii sudurii.

Singurul lucru bun la cele cu transformator este ca daca ai prins "mana" sa sudezi cu el, cele cu invertor vor parea o joaca. Asta este diferenta.

 

Daca nu ai reteaua electrica buna (adica palpaie becul cand pui fierul de calcat sau convectorul in priza) o sa injuri pana reusesti sa faci o sudura (rupe arcul). Este foarte sensibil la variatiile de tensiune plus ca are un consum instantaneu destul de mare. Eficienta acestuia este cam de 50% asa ca se va incinge foarte repede, dupa aproximativ 3 electrozi in linie.

 

PS: am mai comentat despre al meu dar nu l-as recomanda unui incepator. Va fi foarte frustrant pana se "da mana" la sudura. Asa ca de la incepator la incepator.

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

Treaba cu invertoarele e că cele ieftine (300-400 Lei) nu sunt fiabile și poți avea surprize după scurt timp.....iar la acești bani poți lua un traf clasic destul de bun. Dacă vrei să iei ceva bun, măcar ,,semiprofesional,, atunci te cam ustură la buzunar......când te gândești că după ce sudezi bolta de vie, o să mai dai praful de pe el cam rar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări