Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatire performante calculator


Vizitator Easy

Postări Recomandate

Salutari de inceput

Detin un calculator cu urmatoarele performante :procesor Core 2 duo la 3Ghz , 4 Gb ram si video de 500 M . Rulez pe el un Windows 7 pe 32 biti . As dori sa inlocuiesc procesorul cu un Core 2 Quad tot la 3 Ghz , placa suporta acest lucru . Se va vedea diferenta in lucru la puterea de calcul ? De asemenea un ssd in loc de hdd il va face mai rapid ?

In alta ordine de idei caut o persoana foarte priceputa la calculatoare si mai ales la programe , sa fie din Bucuresti . Am ceva de instalat mai complicat

Multumesc

Link spre comentariu

Cred că trebuia să specificați mai degrabă la ce utilizați acel sistem, fiindcă dacă îl folosiți la procesare grafică sau jocuri de ultimă oră, o placă grafică mai performantă ar putea face diferența. Cred că și un sistem de operare mai potrivit cerințelor a ajuta, mai ales dacă nu ar încărca procesorul cu sarcini mai puțin utile...unii specialiști sigur ar recomanda un SO Linux în locul Windows-ului.

Link spre comentariu
Vizitator Easy

Nu , calculatorul nu îl folosesc la grafica , am în el un program de cam care generează strategiile de frezare . O sa încerc și o placa grafica mai buna ,am una supwrperformanta pe alt sistem .Cât privește sistemul de operare e bătut în cuie nu pot schimba nimic în sensul ăsta

Link spre comentariu

Nu contează atât frecvenţa la care lucrează acel procesor, ci mai degrabă arhitectura lui, una e Core2Duo E6850 la 3GHz, alta e Core2Duo E8400, tot la 3GHz...

CPU Quad Q9550 ar aduce un spor simţitor de performanţă în virgulă mobilă, dar setul de instrucţiuni e tot sărăcacios, comparativ cu un I5, de exemplu.

Un SSD ar aduce un spor imens de performanţă, chiar dacă aparent acele aplicaţii nu rulează cu multe resurse de disc, ci mai degrabă de RAM sau video. Deh, performanţa maximă a unui PC e egală sau mai mică cu performanţa celei mai slabe componente din acel PC...nu ignoraţi nici memoria RAM, nu e deajuns cantitatea, mai trebuie şi o frecvenţa bună, un CL adecvat, nu mai vorbim de calitatea memoriei-daca aveţi memorii Infineon, Nanya, Kingston s-ar putea sa meargă uns, daca insă aveţi memorii Sycron, Zepelin, Vdata...înjuraţi zilnic.

Link spre comentariu

Depinde de programul folosit daca stie sa lucreze multicore sau nu. Ne-ar ajuta sa stim ce program este. Daca este ceva gen 2.5D nu o sa beneficieze deloc de o placa video mai performanta, daca in schimb este un CAD/CAM 3D (solidworks, fusion,..) o sa ajute.

Fiind windows pe 32biti probabil pentru portul paralel, mai mult ram nu se poate adauga si nici investitia intr-un ram mai performant nu se justificam, diferenta ar fi sesizabila doar in benchmark-uri de ordinul a 1-2 procente.

SSD-ul de asemenea nu ar ajuta prea mult, probabil programul CAM nu acceseaza harddisk-ul aproape deloc.

Mai mult decat upgrade-urile mentionate ar ajuta o simpla curatire, pasta noua, asigurare racire corespunzatoare, etc...

 

Baieti destepti sunt destui pe forum dar fara informatii e doar pierdere de timp, ei nu pot sa ghiceasca ce procesor/placa de baza este, ce posibilitati de upgrade sunt, ce softuri trebuie sa ruleze si care sunt problemele intalnite.

O afirmatie de genul "am video de 500 si am altul super performant" dar fara sa stim despre ce este forma ar trebui sa ghicim ? Si cand te duci la doctor ii arati unde te doare si ii explici cum doare, nu ii zici doar ca te doare si astepti sa rezolve el problema.

Link spre comentariu
Vizitator Easy

Mulțumesc pentru primele răspunsuri. Am reținut recomandărilor și o sa încerc sa caut variante de soluții.
Pc-ul nu este legat la nici o mașină ,,fac doar procesare de cam cu el .
Faptul ca în mod normal Windows pe 32 de biți folosește un maxim de 3.5 Gb de memorie poate fi un factor limita ?
În acest sens am găsit o soluție de extindere a memoriei .
https://youtu.be/BkYRlFqFvNI.
De aceasta soluție ce părere aveți ?
Placa suporta 8Gb de Ram .

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări