Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest n0r1s

Boxe Altec - zgomot de fond

Recommended Posts

Guest n0r1s

salutam niste boxe altec lansing, de vreo 2 ani cred, sunt 5.1 65W sau pe acolo si sunt foarte multumit de calitatea sunetului.insa la volum redus sau chiar 0 fasaie, un zgomot de fond asa, daca dai mai tare o acopera muzica (asa au facut de la inceput). intrebarea mea e daca se poate scapa de fasaiala asta? sau la sistemele astea de vreo 3 mil mori cu ele de git? ma intereseaza in principiu, sa stiu daca mai caut o solutie.

Link to comment
Share on other sites

zgomotul poate sa vina de la placa de sunet, cam de acolo vine fasaiala pe care o descrii tu; mai poate fi de vina si filtrajul prost(condensatori de valoare mica, lipsa deparazitarii, etc). Pt a vedea daca alimentarea e de vina scoate mufele sistemului de la calculator si vezi daca zgomotul persista, de fapt trebuie sa pui intrarea sistemului la masa dar mai intai incearca asa.

Link to comment
Share on other sites

Cand spui fasaie, nu cumva te referi la brum? O problema asemanatoare are un coleg de facultate, cu niste altec-uri 2.1. Daca opresti muzica si dai incet de tot volumul de la sistemul audio (SA) se aude un mic fasait. Daca dai la max volumul SA ai un brum la 50-60Hz de toata frumusetea...cand vrei sa asculti muzica mai incet, ca sa nu trezesti lumea, nu intelegi nimic din melodie :smt005 Vezi condensatorii de filtrare pe alimentarea sub-ului, medii-inaltelor si nu in ultimul rand filtrarea de la placa de selectie (sau acolo unde se face reglajul volumului).

Link to comment
Share on other sites

Guest n0r1s

nu stiu exact ce e "brum" da' la ale mele si cu volumul zero il auzi si nu e pe 50-60hz e sus de tot ca frecv. sigur nu e placa de sunet de vina (audigy 2zs). 1 pt ca am mai avut si alte boxe care nu fasaiau si 2 am incercat cu casti in fiecare mufa si se aude f clar si bine, 0 zgomot de fond. si da, zgomotul apare si daca nu ai conectat nici un fir nicaieri.sigur Altecu' e cam varza, eu sper sa existe vreo solutie cu piese in plus, minus, lovite cu ciocanu ceva, pacat de boxe ca se aud f bine, bas curat, sunet clar, dar.... :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

pai desfa sistemul(daca nu mai ai garantie) si vezi ce e pe acolo sa vezi ce piese ai(ma refer la redresare si filtrare), daca nu te pricepi pune niste poze de rezolutie mare din mai multe unghiuri cu placa cu componente.Cred ca Altec Lansing are o problema cu brumul, a avut un prieten de-ai mei un sistem 2.1 de la aceasta firma si avea putin brum, insa la el nu era foarte sesizabil.Bafta :weedman:

Link to comment
Share on other sites

Am avut mult timp boxe + amplificator pe iesirea placii de sunet. De fapt, aveam un cablu telefonic de vreo 18m de la iesirea placii integrate a calculatorului pana la amplificator. Nu am sesizat nici un zgomot de fond.Am schimbat amplificatorul + boxele cu altele mai mici si le-am plasat langa calculator. cablu ecranat, etc... dar am constatat aparitia acelui fasait. Nici cu o placa de sunet mai performanta nu se aude perfect. Fasaitul persista.Concluzia mea: fasaitul este de la zgomotul transmis de sursa prin alimentarea calculatorului, in special prin masa, care nu este perfecta, are o gramada de bucle si nu este optimizata pentru audio, digitalul nefiind afectat. Inainte nu auzeam acel fasait pentru ca pe boxele acelea mari la care ascultam de la distanta pur si simplu nu il percepeam, dar el exista.Solutia este iesire digitala de la placa de sunet, decodor extern, integrat in amplificator.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines