Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest augustin87r

Radio Total

Recommended Posts

Guest augustin87r

Am vazut mai demult la o tanti de la tzara un radio romanesc pe care scria parca ''Total''.Mi l-a dat odata sa il desfac ca cik nu mai mergea sa caute posturi si am vazut ca era destul de nou, din 1996.Din pacate femeia respectiva a murit si nu stiu ce s-a ales de aparatul ala.Ma intereseaza pentru ca avea vreo 5 benzi de scurte,chiar un radio total.Are cineva vreun radio asemanator?Sau stiti cumva daca se mai fabrica.?Erau 2 variante,unul mai mic si unul mai mare cu difuzor eliptic.Ma intereseaza cel cu difuzor eliptic........La radio romania la 'viata ca un spectacol' aud mereu ca se ofera premii de genul "Un radio de la Electronica Bucuresti'' ,asa ca ma gandesc ca se mai fabrica ceva.

Link to comment
Share on other sites

Guest augustin87r

Pai eu am un Gloria "modernizat" ,cel cu TBA in etajul final. Se numeste Gloria S. Schema e identica cu Gloria4,exceptie facand etajul fianlNu mai are mufele de difuzor exterior,magnetofon,antena exterioara,si nici beculetul de scala.Nu are nici butonul de CAF,locul acestuia fiid inlocuit cu un comutator pornit - oprit....... Golf nu am vazut. Zici ca are schema asemanatoare cu Gloria? Daca are banda 88-108 as cumpara si eu unul..........

Link to comment
Share on other sites

Am gasit intr-un Tehnium cum se poate modifica pentru 88-108Mhz dar trebuie sa-l caut si sa scanez schema.In principiu se da jos blocul de UUS care este legat de condensatorul variabil si se realizeaza alt cablaj la aceeasi dimensiune pentru noul bloc de intrare.Cea mai mare problema este largimea de banda de doar 8Mhz la tunerele vechi fata de 20Mhz la cele pentru banda 88-108Mhz.Chiar daca se modifica circuitele de intrare si de la oscilator pentru noua banda acoperirea se face doar pe un segment, ori 88-96 sau 100-108, de aceea este necesara schimbarea totala a blocului de UUS.Si piesele se refolosesc de pe vechiul modul.Deci cu o investitie minima si o zi de munca poti sa-ti readuci la viata vechiul Gloria si nu este nevoie sa cumperi alt aparat.

Link to comment
Share on other sites

Guest augustin87r

Pai ar fi super daca ai putea sa imi dai schema pentru modificarea blocului UUS ca sa modific unul dintre radiourile Gloria.E perfect daca ai un montaj care se potriveste acolo:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines