Jump to content

  • Log In with Google      Sign In   
  • Create Account

Photo

Ajutor cu repararea unui calculator de buzunar


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#16 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 11,323 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 14 October 2017 - 09:21 AM

Păi din ce a postat inițiatorul, am înțeles că ce se vede în poză e ,,preșul cu contacte,, și nu mai e altă placă de cauciuc, deși din experiența personală, nu am văzut un preș de cauciuc care să nu aibă discuri independente pentru fiecare tastă. Dar văd că inițiatorul nu mai dă niciun semn de viață, sper să nu fie vreo clonă ce are nevoie de postări ,,nevinovate,,....



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#17 ONLINE   dan cod

dan cod

    Dresor de Electroni

  • Moderatori
  • 28,017 posts
  • Locatie:Oradea

Posted 15 October 2017 - 07:13 AM

Eu vroiam sa vad placa nu tastatura.

#18 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 11,323 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 15 October 2017 - 11:21 AM

El a zis că a testat cu o sârmă dacă merg contactele şi sunt în regulă.....dar văd că de ceva timp a lăsat-o moartă.



#19 OFFLINE   franzm

franzm

    E = mc² ± 3dB

  • Membru activ
  • PipPipPipPip
  • 2,395 posts
  • Locatie:Schoenaich

Posted 15 October 2017 - 08:23 PM

Era pe vremuri un banc: Cica culmea saraciei e sa-ti duci prezervativul la vulcanizat.

Cu 3 euroi, la aprozarul din colt, iau un calculator bunicel. Oare cât ar costa în România? Numai curentul consumat pe internet cu subiectul asta face mai mult.


Edited by franzm, 15 October 2017 - 08:23 PM.


#20 OFFLINE   doru3160

doru3160

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 4,774 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 15 October 2017 - 08:39 PM

De multe ori astfel de maruntisuri au mai mult valoare sentimentala...ma indoiesc ca vrea sa-l resapeze ca sa-l foloseasca,doar pt ca nu vrea sa cumpere altul.



#21 OFFLINE   Spitfire

Spitfire

    Membru evoluat

  • Membru activ
  • PipPipPipPipPip
  • 4,598 posts
  • Locatie:Bucuresti

Posted 15 October 2017 - 09:11 PM

Era pe vremuri un banc: Cica culmea saraciei e sa-ti duci prezervativul la vulcanizat.

Cu 3 euroi, la aprozarul din colt, iau un calculator bunicel. Oare cât ar costa în România? Numai curentul consumat pe internet cu subiectul asta face mai mult.

 Da, dar luati un calculator care tine 3...6 luni, nu 40 de ani cat au tinut alea. E drept, nu toate de pe vremea aceea sunt colectionabile, existau si pe atunci petarde, dar nu comparam un display VFD Futaba din anii `70, cu un calculator de 3 euroi de acum, care are   LCD lipit cu scoci conductor de PCB-ul care contine un scuipat negru,  nici o tastatura cu relee Reed sau Hall de atunci, cu o folie de cauciuc vopsita de grafit, de azi.

Un calculator de buzunar bun din anii `70, nu costa nici acum sub 100$ daca e in stare perfecta, NIB/NOS. Una e Santron, Rand Corporation, Panasonic, Omron, Olympia, alta e Futachi inside care apare acum marcat  ca HP, Casio, Texas Instruments...


  • validae likes this

#22 OFFLINE   norad

norad

    Membru

  • Membru activ
  • PipPip
  • 622 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 16 October 2017 - 02:02 PM

Asteptam si eu o solutie pentru repararea acestui tip de calculator cu banda conductiva.

Am un calculator Casio FX-140 cu aceleasi simptome ca ale initiatorului topicului.

 

Aveti in videoclip cum functioneaza tastatura (la 3:14):

https://www.youtube....h?v=-qJebvO23Y8



#23 OFFLINE   validae

validae

    Moderator

  • Smod
  • 11,323 posts
  • Locatie:Bradesti

Posted 16 October 2017 - 02:23 PM

Există spray cu carbon pentru acoperire conductivă antistatică.Există vopsea conductivă pe bază de argint. Astea ar fi niște soluții la îndemână. O soluție mai simplă ar fi lipirea unei folii de hârtie metalizată de la pachetele de țigări sau ciocolată, peste stratul de cauciuc cu conductivitatea afectată.Dacă aceste soluții nu v-au convins, trimiteți-mi mie acel calculator și vi-l repar eu...



Cu_reclama

Cu_reclama
  • Membri

#24 OFFLINE   doru3160

doru3160

    ElForum staff

  • Moderatori
  • 4,774 posts
  • Locatie:Iasi

Posted 17 October 2017 - 08:53 PM

Aici nu merge cu vopseaua sau pasta de argint,pt ca in scurta vreme se duce,nu rezista la frecarile la care este supusa o tasta.Am incercat cu pasta de argint si la un numar mic de actionari,pasta a migrat spre cablaj,punand in scurt tasta,ca si cum ar fi fost permanent apasata.E adevarat ca pana s-a intamplat asta, a mers impecabil.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users