Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

se aude sunetul in reluare la valum mare de ce?

Recommended Posts

am un amplificator menadi de 2x500 la 4 ohm , am montat pe el 4 sateliti , 2 x win15s +pad52 si 2x hp15w+pht 404 , dupa o ora de mers la 50 % am ridicat volumul pe la 80 % si dupa 10 minute sunetul intrerupea , (adica se auzea in reluare) . stiti cumva de ce? vazind ca sunetul intrerupea am coborat volumul pana la 40 % si a mers ok toata noaptea , dar la volum mare sunetul intrerupe , nu are vlaga , se aude in reluare ca si cum frace un cd zgariat .posibil de la finali ceva?sharky astept o parere.numai bine

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• crexy

5

• niq_ro

1

• Sharky

1

• zal

1

Top Posters In This Topic

Se auzea ca si un radio AM neacordat?Daca da atunci cred ca iti oscila.N-am idee de la ce poate fi, posibilitatile sunt multiple.Zici ca doar cand e cald incepe sa faca fitze?Face si pe 4 si pe 8 ohmi?Poate e si o lipitura rece care iti da peste cap totul, cine stie.

mai degraba alimentare subdimensionata sau arsa o dioda din puntea redresoare, un condensator de filtraj uscat... asa ca nu ai decat sa desfaci si sa masori tensiunile, daca are alimentare simetrica sa vezi cada ramura pozitiva este egala cu cea pozitiva ca valoare, etc....

Se auzea ca si un radio AM neacordat?Daca da atunci cred ca iti oscila.N-am idee de la ce poate fi, posibilitatile sunt multiple.Zici ca doar cand e cald incepe sa faca fitze?Face si pe 4 si pe 8 ohmi?Poate e si o lipitura rece care iti da peste cap totul, cine stie.

da se auzea exact ca un radio neacordat si oscila , eu am puso doar pe 4 ohm dar mergea la inceput vro 5 minute dupaia a inceput sa faca figuri.daca e sa oscileze de la ce poate fi problema?

Nu cumva din cauza volumului prea mare iti intra in limitare? Atunci se aude distorsionat cu hîrîituri. Si daca zici ca dupa 5 minute a inceput, inseamna ca s-a incins radiatorul si superdioda intra la rindul ei in limitare. Nu mai folosi boxe de 4Ohmi.De asemenea, vezi sa nu ai semnalul prea puternic la intrare, caz in care nu mai conteaza la cit la suta dai volumul ca tot distorsioneaza. Cauta sa mai scazi nivelul semnalului de la sursa (mixer, calculator etc).

E chiar Menadi sau e facut de Senia ???

Modelul, o poza .....

Schemele lor sunt cele folosite de RAM Audio ....

Se muta la service.

statia e aia de jos
  • 3 weeks later...

Finalii nu au nimic atita timp cit pina la un anumit nivel este ok.Cel mai posibil, ca amplificatorul sa fie in suprasarcina,din cite stiu nu merg corect sub 4 ohm.Incearca cu cite un satelit pe fiecare canal si vezi daca se manifesta la fel, posibil si ca semnalul de la intrare sa aibe nivel prea mare si sa limiteze partea de intrare.