Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrală Viesmann Vitopend 100W


Bird

Postări Recomandate

Va salut !

 

Folosesc o astfel de centrală , și are o difenta de temperatura de peste 10 grC la apa menajera între minim și maximul reglat . Cred ca e cam mare , și am dat telefon la service ( este încă in garanție ) iar răspunsul a fost ca : așa trebuie sa fie ! 10 grade diferența se cam simt cand faci dus .

Știți cumva cam cât trebuie sa fie ? Aveți un document din care sa reiasă valoarea corecta ?

 

Va mulțumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

10 grade diferenta in timp ce curge apa calda si nu modificati din panoul de comanda temperatura setata?

ca din enuntul 'are o difenta de temperatura de peste 10 grC la apa menajera între minim și maximul reglat' eu inteleg ca este diferenta de 10 grade intre temperatura pe care o face cu butonul setat la minim si cea pe care o face cu butonul setat la maxim. Poate asa au inteles si cei de la service.

Link spre comentariu

Omul vorbeste de variatie de temperatura in timp ce face dus,deci nu poate umbla la butoane.Probabil pt cei de la service e mai comod sa spuna "asa face toate" decat sa vada ce cu modularea de flacara.Daca reglajele au ramas cele de producator,adica pe maxim capacitate,si cantitatea de apa ceruta e mica,e posibil sa apara si aceste variatii,dar in primul rand trebui vazut ce spune fabricantul.

Link spre comentariu

Nu am vazut in documentatii acea data tehnica care specifica precizia temperaturii, dar la mine, care are afisor grafic

precizia este de 1-2 grade la debit mic-mediu si se raceste atunci cind debitul este mare,

desi indicatorul arata in continuare temperatura setata.

In documentatie este urmatorul tabel, cred ca si la dvs. este ceva asemanator:

post-238209-0-46363900-1506924341_thumb.jpg

Adica se specifica ca se poate mari temperatura apei de intrare cu 35 de grade, daca debitul este mai mic de 10-12litri

pe minut. Adica daca apa rece are 10 grade se poate incalzi la 45 de grade cu debitul de 10-12l pe minut, dar daca

se da debitul mai mare, apa se incalzeste mai putin si este posibil chiar sa para rece.

De aceea s-au inventat centralele cu boiler incorporat, care mentin temperatura apei calde mai mult timp, pina se termina

apa preincalzita din boiler.

 

@gsabac

Editat de gsabac
Link spre comentariu

Va mulțumesc pentru explicații .

Am setat de pe panou ~ 45-50grC și nu am mai umblat acolo . Dar in timpul folosirii fie cu debit mic fie cu debit maxim

( așa mi-a recomandat latelefon " specialistul" ) , temperatura apei menajere tot scade cu peste 10 grC pana sa pornească din nou .

O sa dau telefon totuși sa vina sa vadă . Doream sa cunosc și alte păreri , ca sa nu spun prostii ...

 

Cu stima.

Link spre comentariu

De aici sa inteleg ca centrala intrerupe flacara si nu o moduleaza?

Daca e asa,are tot dreptul sa aiba acea variatie de temperatura,la debit constant.

Nu stiu ce se intampla in centrala . Am pornit la bucatarie robinetul numai de apa calda in diferite pozitii si apa se incalzeste pana la temperatura setata pe panou , se vede pe display ,dupa care se raceste cu 10 - 12 grC , si incepe sa se incalzeasca iar pana la temperatura setata .....si tot asa .....

Link spre comentariu

Eu am vitopend 100, nu cunosc daca mai are ceva litera sau nu, dar de aproape 4 ani funcioneazaxu temperatura apei menajere la 60-65 de grade, iar acum vazand postul asta am facut test sa pot vb. de date concrete, si daca e la maxim apa calda imi ajunge temperatura la 62 grade si se joaca intre 61 si 62. Daca dau drumul si la apa rece sa pot spala vasele confortabil (in sensul ca nu te oparesti) atunci temperatura se joaca intre 50 si 55 grade. In ambele cazuri se aude flacara ca e aprinsa continu, si de cand e instalata, asa a functionat! Desigur ca si la mine eate cu afisor grafic!

Tin sa cred ca exista o problema la diferenta asta asa mare, dar nefiind specialist nu pot spune nimic, nici cu presupusul sa-mi dau!

Link spre comentariu

Probabil modularea flacarii nu functioneaza cum trebuie,si in loc de prag minim la flacara,primeste comanda de stingere.Dupa asta e normal ca secventa de aprindere sa dureze cateva secunde,timp in care apa care curge se raceste.E doar o presupunere.

Eu la mine merg cu temperatura apei la 40 grade de cand am centrala.Rar am avut nevoie de mai mult ca sa umblu pe panou.Din punctul meu de vedere,nu are rost sa duc apa la 60 grade(cu consumul aferent) ca s-o combin dupa aia cu apa rece ca sa o pot folosi.Dar desigur,sunt considerente strict personale,si fiecare imprima regimul de mers preferat.

Link spre comentariu

...........

Eu la mine merg cu temperatura apei la 40 grade de cand am centrala.Rar am avut nevoie de mai mult ca sa umblu pe panou.Din punctul meu de vedere,nu are rost sa duc apa la 60 grade(cu consumul aferent) ca s-o combin dupa aia cu apa rece ca sa o pot folosi.Dar desigur,sunt considerente strict personale,si fiecare imprima regimul de mers preferat.

Tot la ~ 40 - 45 de grade am ținut-o și eu dar.....după ce am citit mesajul lui Ionuț , am făcut câteva probe la temperaturi peste 55 grade și am constatat ca funcționează cu o marja a temperaturii de 1,2 grade . Doar când o amestec cu apa rece și este " călie " , atunci se mărește la plaja la 10, 12 grade , și in condițiile astea ? !

Link spre comentariu

Deci e clar ca modularea flacarii spre minim de putere nu functioneaza cum trebuie.Adica minimul flacarii este atat de mare incat la prag mic(40 grade),depaseste temperatura impusa,si atunci se intrerupe flacara(cu inconvenientul pe care l-ai constatat deja,variatia mare de temperatura la apa calda debitata).Cand dai prag mai mare(65 grade),atunci acel minim din modularea flacarii se mentine,si automat si temperatura apei este mai stabila.Daca din reglajul dinamic la rampa nu se poate obtine ce vrei tu,inseamna ca atat poate cazanul,si atunci imi explic de ce se merge cu prag asa de sus la apa calda(mai jos nu poate mentine constanta temperatura).La mine am muncit-o putin la PIF,dar am realizat acel reglaj incat sa mentina flacara la cerere de apa calda la 40 grade cu debit mic(e adevarat in detrimentul puterii maxime debitate,dar asta nu m-a deranjat,imi sunt necesari pt caldura14kw din 24 cat poate la maxim).La tine probabil nu s-a modificat nimic din reglajele producatorului,si de regula vin reglate pt putere maxima,iar baietii de la montaj nu se complica( de munte ori nici nu stiu) sa modifice parametrii de functionare.La mine plaja de reglaj este destul de larga,intre 9 si 24kw oricat se doreste,cu afectarea minima a randamentului(exista un compromis).Un extras din caracteristici la a mea,pulsar 240FI,

  • Tip de ardere : conventionala;
  • Tiraj centrala termica : fortat;
  • Camera de ardere etansa si preparare acm cu schimbator secundar in placi;
  • Putere termica max : 24 kW;
  • Putere nominala min : 9.3 kW;
  • Randament centrala termica : 92.93%;
  • Eficienta energetica (Dir. CE/92/42) : *** ;
  • Debit apa calda la 25 grdC : 13.7 l/min;
  • Debit apa calda la 35 grdC : 9.8 l/min;
  • Presiune max/min circuit apa calda : 8 / 0.2 bar;
  • Presiune max centrala termica : 3 bar;
  • Vas de expansiune : 6 l;
  • Tip de gaz : GN sau GPL;
  • Consum electric : 120 W;
  • Tensiune de alimentare : 230 V - 50 Hz;
  • Protectie electrica centrala termica : X5D IP;
  • Inaltime centrala termica : 730 mm;
  • Latime centrala termica : 400 mm;
  • Adancime centrala termica : 299 mm;
  • Greutate neta centrala termica : 29 kg.
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări