Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consum foarte mare de energie electrica

Evaluează acest subiect


TESSLA

Postări Recomandate

Zilele trecute imi vine factura electrica. In trei luni am consumat 1461 kW (cititi, NU estimati), in condittile in care anul trecut, in aceiasi perioadaam consumat in jur de 400 kW. Ma duc in strada la stalpul unde e contorul meu sa vad indexul si...alta surpriza! De la 15.09.17 cand s-a facut ultima citire si pana astazi am consumat inca 392 kW. Ce e de facut?

Link spre comentariu

Exista trei variante:

1 Contor defect

2 Cineva fura energie de la tine

3 Te furi singur, printr-un consumator neidentificat, si nu stii care este acela: boiler, utilaje , etc...etc.

 

Decupleaza tot din casa, de la tablou, si vezi daca mai contorizeaza ceva.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Scoate siguranța generală și urmărește câteva minute ledul martor al contorului, numărând impulsurile.Acesta clipește cu o frecvență direct proporțională cu consumul, scrie și pe contor la câte impulsuri se contorizează un kWh. Altă variantă, notezi indexul actual și oprești curentul noaptea de la ora 24 până dimineața la ora 6.Apoi verifici iar indexul. Dacă a crescut, e ceva în neregulă cu contorul .Dacă nu, e posibil să ai o racordare parazită pe circuitul tău....un vecin descurcăreț, sau vreun Dorel care a încurcat firele. Ar mai fi o metodă (mai rapidă), cu un consumator rezistiv cu puterea determinată precis (ex. 1000W) conectat timp de fix o oră, verifici dacă consumul e fix de 1kWh. Binențeles, în lipsa celorlalți consumatori, momentan decuplați.....

 

Dar cum a spus și colegul mai sus, să nu fi instalat între timp ceva consumatori suplimentari mai ,,gurmanzi,, ori să ai pe instalație ceva scurgeri de curent față de pământ.Noile BMP-uri cu contor electronic sunt de obicei dotate cu siguranțe diferențiale și declanșează la puneri la masă.Dar în lipsa unei siguranțe diferențiale, e posibil să existe scurgeri prin pereți umezi....

Link spre comentariu

Maine am sa decuplez siguranta sa vad daca nregistreaza ceva cand sint plecat. Tabloul de pe stalp ar trebui sa aiba siguranta diferentiala dar cine stie. Mai demult am conectat un bec de 100 W intre faza si impamantarea mea si s-a aprins. Ar fi trebuit sa aiba declanseze. Asa ca mi-am pus eu siguranta diferentiala de 30 mA la tabloul din casa. Ce-i drept mai am si un corp mic de casa fara siguranta diferentiala. Consumatorii sint aceiasi de anul trecut.

Link spre comentariu

Acel corp mic de casa este alimentat tot din casa principala?

Daca da, atunci nu este nici o problema. Siguranta diferentiala trebuie sa actioneze indiferen de cladire.

 

Da, aveti dreptate. La conectarea unei asemenea sarcini, de 100W, intre impamantare si faza, indiferent de valoarea amperajului acelei sigurante diferentiale, trebuia sa ramaneti fara alimentre cu energie electrica. Acea siguranta diferentiala trebuia sa declansaze.

 

Nu ati spus nimic despre impamantarea casei:

- cati electrozi?

- distanta dintre ei

- nu ati spus nimic despre distanta de la stalp pana la casa.

Traseul alimentarii : este aerian sau subtetan? Daca este subteran, ......de la stalp la casa.....nu se se stie cat se scurge si in pamant.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Traseul este aerian. De la stalp pana la consola sunt aprox. 50 m, poate mai putin. Impamantarea mea este o teava galvanizata de 2 metri. Casa mica nu este protejata de siguranta diferentiala instalata de mine. Ambele case sunt legate de la aceiasi consola. In seara asta am deconectat casa mica (acel corp de casa nu e locuit) ca sa elimin varianta unei scurgeri prin pereti umezi. Am sa monitorizez cosumul zilele acestea.

Link spre comentariu

In 3 luni diferenta de consum a fost cca 1000kw(chiar mai mult). Asta inseamna cca 300kw pe luna in plus fata de consumul de anul trecut. Pai ce umezeala sa fie asta care sa consume atat fara sa sfaraie nimic si sa nu scoata pic de fum pe ici pe colo? Din cele 3 variante de mai sus,cred ca varianta 2 este castigatoare,daca grupul de masura nu are nervii incrucisati si inregistreaza dupa legi numai de el stiute.

Link spre comentariu

La cat ati consumat,ce mai conteaza 1...2 kw acolo? Eu as decupla tot si as baga un gurmand masurat in priza.L-as lasa o ora si pe urma m-as duce la contor sa vad daca e castigator sau nu.Daca mancatorul de curent este de 1kw si contorul dupa o ora tot atat arata,as elimina o calibrare proasta aparuta din cine stie ce motive si sesizata acum cand e cam nesimtita.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări